Op zoek naar innovatieve manieren om jouw bedrijf circulair te maken?

De circulaire economie vormt de kern van de duurzaamheidstransitie, zoals uiteengezet in de 2030 Sustainable Development Goals en het Akkoord van Parijs. Ons huidige economische systeem is echter verre van circulair. Dit ligt niet per sรฉ aan een gebrek aan ambitie โ€“ vele kleine รฉn grote bedrijven hebben duurzaamheid opgenomen in hun strategie. Toch worstelen ze met de โ€˜hoeโ€™-vraag. Hoe kunnen ze de materiaalcirkel sluiten en de bijhorende logistieke en operationele processen reorganiseren? Eรฉn cruciale voorwaarde is alvast duidelijk: bedrijven kunnen circulariteit niet allรฉรฉn bereiken.

De missie van LINCIT (LINear to CIrcular Transition) is om bedrijven met een lineaire supply chain te begeleiden bij de transitie naar een circulair bedrijfsecosysteem, en de bijbehorende logistieke en operationele processen te organiseren.

Deze week organiseerde het consortium van het project een circulaire spelshow tijdens een van de bijeenkomsten van het circulaire programma LINCIT van het European Supply Chain Forum – ESCF en TKI DINALOG waarin een wetenschappelijk onderbouwde circulaire matrix werd geรฏntroduceerd. Door slechts drie vragen te stellen, werd er met elkaar een mooi gesprek gevoerd:

1๏ธโƒฃ ๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—ด๐—ฒ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ด๐—ฎ๐—ป๐—ด ๐˜๐—ผ๐˜ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜?
2๏ธโƒฃ ๐—ช๐—ฎ๐˜ ๐—ถ๐˜€ ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜„๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—ด๐—ฟ๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐˜€๐˜๐—ผ๐—ณ๐—ณ๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฒ๐—ถ๐—ป๐—ฑ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜๐—ฒ๐—ป?
3๏ธโƒฃ ๐—›๐—ผ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ท๐—ธ ๐—ธ๐—ฎ๐—ป ๐—ถ๐—ธ ๐—บ๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ฝ๐—ฟ๐—ผ๐—ฑ๐˜‚๐—ฐ๐˜ ๐˜‚๐—ถ๐˜ ๐—ฒ๐—น๐—ธ๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ต๐—ฎ๐—น๐—ฒ๐—ป?

Deze vragen leiden tot krachtige circulaire strategieรซn, zoals het verlengen van de levensduur van producten, het ontwerpen voor recycling en product eigendom behouden. Het resultaat? Een inspirerend dialoog over circulariteit waarin we verder kijken dan het huidige businessmodel. Dit is slechts het begin. Laten we samen de volgende stap zetten naar een circulaire toekomst. Neem contact met ons op om de circulaire matrix toe te passen en ontdek hoe we jou kunnen helpen naar een circulaire economie!

Geef de eerste reactie