Human Capital

‘Road mapping workshop’ tijdens Logistics Living Lab Week

Jakarta, Indonesië – Van 27 tot en met 29 april werd in Jakarta in Indonesie de Logistics Living Lab Week gehouden. In dit Living Lab zijn negen studenten van diverse Nederlandse hogescholen stageprojecten aan het uitvoeren bij Indonesische logistieke bedrijven: Garuda, Samudera en PT Ollop. Door de uitwisseling van kennis en kunde ondersteunt het Living Lab in Indonesie de ontwikkeling richting de triple helix, waar we in Nederland bij Dinalog al goede ervaringen mee hebben. Maandag was de start van de bijeenkomst met welkomsspeeches van vertegenwoordigers van Indonesische universiteiten, Dinalog en de hogescholen. Daarna gaf Jan Willem Proper een masterclass in supply chain visibility en presenteerden de studenten hun onderzoeksresultaten tot nu toe. Op dinsdag verzorgde Dinalog een roadmapping workshop die leidde tot een onderzoeksprogramma voor de activiteiten in het Living Lab voor de komende paar jaar. Woensdag waren fieldtrips georganiseerd naar het IPC – de Indonesische havenoperator – en het Garuda training center in Jakarta.

De Living Lab week werd ook bijgewoond door een aantal deelnemers van het Living Lab Water dat ook van start gaat. NESO, de vertegenwoordiger van universiteiten en hogescholen in het buitenland, heeft dit Living Lab opgezet mede op basis van de ervaringen met het Logistics Living Lab.

Dinalog is vanaf de start betrokken geweest bij het Logistics Living Lab, en zal deze ontwikkeling ook in de toekomst blijven steunen. De Living Labs bieden een mooie gelegenheid netwerken op te bouwen in andere landen, en door middel van studenten en uitwisseling van docenten kennis te dissemineren en te ontwikkelen.

 

Geef de eerste reactie