Human Capital

Bedrijven gezocht voor gedragsveranderingstraject met OBM

De noodzaak voor het succesvol realiseren van resultaatverbetering in de logistiek wordt steeds groter. Maar hoe kunnen we er voor zorgen dat onze medewerkers doen wat ze moeten doen en zij het ook nog leuk vinden? Of het nu gaat om productiviteit, kwaliteit, verzuim, sales of veiligheid; het gedrag van medewerkers is lang niet altijd in lijn met de wensen van het management.

Prestaties duurzaam verbeteren door gedragsverandering

Organizational Behavior Management (OBM) is een wereldwijd gebruikte, wetenschappelijke methodiek om zowel prestaties als werkplezier aantoonbaar te verhogen en mensen dus lol in hun werk te laten hebben. Bij deze nieuwe methodiek staat de gedragsverandering centraal. Bedrijven die deze methode toepassen zijn in staat hun cultuur en leiderschap te duurzaam te veranderen blijkt steeds weer opnieuw. Hoe staat uw leiderschap erbij?

Bedrijven gezocht
In samenwerking met Dinalog bieden we daarom logistieke bedrijven de kans om OBM toe te passen in hun eigen organisatie om zelf te ervaren hoe prestaties en werkplezier flink verbeteren. Voor uw organisatie levert het de prestatieverbetering op, voor Dinalog het bewijs dat deze methode in Nederland in de logistiek effectief is. We zijn hier zo van overtuigd dat we de pilot projecten meenemen in een wetenschappelijk onderzoek die de effectiviteit van OBM objectief aantoont. Dinalog is bereidt 50% te subsidiëren als u meedoet voor 1 januari as. De begroting voor een pilot is vastgesteld op € 9100,- . Er zijn 3 pilot trajecten beschikbaar.

Wat houdt de Pilot OBM in?
De pilot bestaat uit het volgen van de OBM methode en houdt in dat uw organisatie ca. 7 dagen wordt begeleidt waarna zij zelf de aanpak verder kan toepassen. In de aanpak wordt gestart met het maken van een businesscase zodat vooraf wordt vastgesteld welke prestatieverbetering gerealiseerd kan worden en welke gedragsverandering daarvoor nodig is.

Van uw organisatie/afdeling waar de pilot plaats vindt vraagt het gemiddeld slechts 1 uur per werkdag aan investering. Voorafgaand aan de pilot vindt een selectie plaats of uw prestatieverbeter vraagstuk met OBM kan worden opgelost. Een student van de VU gebruikt de pilot als studie voor wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van OBM in logistieke organisatie op leiderschap en sociale innovatie.

Interesse?

Wilt u de prestaties van uw bedrijf verhogen? en staat u open voor deze succesvolle nieuwe aanpak die u na de pilot vervolgens zelf in kunt zetten daar waar nodig in uw organisatie? mailons dan op Info@obmnl.com. dan nemen we spoedig contact met u op.

Dit onderzoek/Pilot wordt u aangeboden door de volgende Innovatiemakelaars:
Pieter Keeris, LeiderschapsDNA
Marius Rietdijk, VU
Dennis Siliacus , Advance Groep

Geef de eerste reactie