Cross Chain Collaboration Center (4C)

Bezorgeloos-app winnaar Climate Hackathon

De Willem de Kooning Academie in Rotterdam vormde 9 april het decor voor de finale van de Climate Hackathon. Bij deze 24 uur durende wedstrijd werden zo’n 80 technische studenten en innovators uitgedaagd vernieuwende dataconcepten te ontwikkelen om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren. Het KNMI, samen met bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeentelijke partners en lokale overheden, stelden hun databronnen open. Bezorgeloos – een app die pakketjesbezorging nastreeft met minimale emissie uitstoot – ging met de eerste prijs naar huis.

1st prijs Climate Hackathon – €1.500, – Nightshifters met Bezorgeloos. Een innovatief concept om pakketbezorging efficiënter en milieuvriendelijker en socialer te organiseren. Zowel de pitch presentatie als een interview met het team staan op ons youtube kanaal.

prijs meest innovatieve idee Climate Hackathon – € 500,- Team 1 met Smart Air. Een systeem dat de lucht in de stad zuivert door vieze lucht het riool in te zuigen en te zuiveren. Zowel de pitch presentatie als een interview met het team staan op ons youtube kanaal.

prijs grootste impact Climate Hackathon – € 500,- Stadslab Luchtkwaliteit met een milieuvriendelijke routeplanner die berekent welke route en vervoersmiddel het slimst is (voor je portemonnee, het milieu en je calorieënverbruik!) Zowel de pitch presentatie als een interview met het team staan op ons youtube kanaal.

Bekijk hieronder het sfeerverslag

Geef de eerste reactie