Supply Chain Finance

Blockchain: Bouwen aan een systeem van digitaal vertrouwen voor de Nederlandse samenleving

Blockchain is een waardevolle technologie, maar er moet op technisch, maatschappelijk en juridisch niveau nog veel gebeuren. De Dutch Blockchain Coalition test de mogelijkheden, onderzoekt wet- en regelgeving en ontwikkelt een Human Capital Agenda. Daarmee zorgen we ervoor dat blockchain een betrouwbare en toekomstbestendige technologie wordt.

Wat is Blockchain?
Blockchain is een nieuwe technologie en werkwijze voor veilige uitwisseling van digitale gegevens en betalingen. Misbruik is moeilijk, omdat iedere transactie door meerdere computers wordt gecontroleerd en volledig transparant is, zonder tussenkomst van een derde partij. Blockchain kan de autonomie van burgers versterken, vermindert administratieve rompslomp en kan digitale veiligheid vergroten. Lees in het online magazine hoe blockchain werkt en in welke sectoren het al toegepast wordt.

De Dutch Blockchain Coalition
Een twintigtal partners uit de financiële dienstverlening, verzekeringen, logistiek, energie, veiligheid, ministeries, kenniswereld en toezichtspartijen als de Nederlandsche Bank (DNB) en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie (KNB) hebben zich verzameld in de Dutch Blockchain Coalition. Deze partijen samen hebben een actieagenda opgesteld waaraan zij de komende jaren gaat werken. De agenda bestaat uit drie actielijnen.

Meer informatie over Blockchain in de teaser hieronder.

 

Geef de eerste reactie