ICT & Informatievoorziening

Boekentip: Logistics and Supply Chain Innovation

Als onderdeel van de “Zukunftskongress Logistik- 33. Dortmunder Gespräche“, presenteerde Prof. Dr. Henk Zijm op 8 september het boek “Logistics and Supply Chain Innovation – Bridging the Gap between Theory and Practice “. Daarin worden innovatieve studies en projecten en de nieuwste theoretische benaderingen gepresenteerd voor de huidige en toekomstige uitdagingen van de logistiek.

Sociale en technologische ontwikkelingen zoals milieubewustzijn en de industrie 4,0 technologieën, veranderen de logistiek. Daarom is innovatie in de logistiek en supply chain management van essentieel belang.

De focus van het boek ligt in de overdracht van kennis uit onderzoek naar de praktijk. Het presenteert onderzoeksprojecten en studies van het Nederlands Instituut voor Logistiek TKI Dinalog in Nederland en de EffizienzClusters LogistikRuhr in Dortmund.Vijf thema’s worden uitgebreidt besproken in het boek: duurzaamheid, stadslogistiek, value chain management, IT-based innovation en kennis management.

Het boek is gericht op zowel onderzoekers, als logistieke en supply chain managers uit de praktijk. De redactie, Prof. Dr. Henk Zijm, Prof. Dr. Matthias Klumpp, Prof. Dr. Uwe Clausen en Prof. Dr. Michael ten Hompel, hopen hiermee een impuls aan nieuwe onderzoeks- en innovatieprojecten te geven.

> Het boek is verkrijgbaar via Springer

Geef de eerste reactie