Brabantse onderscheiding voor Willem Heeren

Bij zijn afscheid als voorzitter van het Topconsortium Kennis en Innovatie voor de logistiek, TKI Dinalog, heeft transportondernemer Willem Heeren uit handen van gedeputeerde Bert Pauli (Economie) de provinciale onderscheiding Hertog Jan gekregen voor ‘zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de logistieke sector in Noord-Brabant.’

Willem Heeren heeft zich gedurende zijn hele carrière ingezet voor vernieuwing en verbetering van transport en vervoer in Nederland, en Noord-Brabant in het bijzonder. Hij verdiende zijn sporen als algemeen directeur van Jan de Rijk Logistics, een van de grootste vervoerders en logistiek dienstverleners van Brabant. Hij heeft vervolgens zijn kennis, ervaring en netwerk ingezet om de concurrentiepositie van het hele Nederlandse logistieke bedrijfsleven te verbeteren.

Innovatieve logistiek
Als voorzitter van de Logistieke Agenda Brabant werkte Willem Heeren met belanghebbenden op verschillende terreinen, waaronder innovatie, aan het versterken van de logistieke sector. Hij was vanaf het eerste uur lid van de programmaraad van SmartwayZ.NL, een gezamenlijk programma van overheden, bedrijven en kennisinstellingen voor het verbeteren van de doorstroming van het verkeer in Zuid-Nederland. Willem Heeren was daarnaast medeoprichter en voorzitter van TKI Dinalog, het Topconsortium voor Kennis en Innovatie voor de logistieke sector, gevestigd in Breda.

Hertog Jan
De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan Brabanders die zich gedurende langere tijd buitengewoon hebben ingezet voor de provincie. De onderscheiding bestaat uit een beeld van Hertog Jan te paard naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Gouden Legpenning van Het Kasteel van Breda
Tevens ontving Willem Heeren van de commandant van de Nederlandse Defensie Academie op voordracht van het gemeentebestuur van Breda mede namens de regio West-Brabant en in breder perspectief Brabantse partijen betrokken bij de logistieke sector, de ‘Gouden Legpenning van het Kasteel van Breda’.

 

Bron: Provincie Noord-Brabant met toevoeging van TKI Dinalog

Geef de eerste reactie