Brainstorm over vertrouwen in jouw samenwerkingspartner en partner selectie

Vertrouwen in jouw samenwerkingspartner is natuurlijk essentieel voor succes. Het moeilijkste van vertrouwen is dat het van zelfsprekend is wanneer het vertrouwen er is, maar wanneer het er niet is, is het zo moeilijk het te creëren. Belangrijke vragen zijn dan: Hoe vindt je een partner die je kunt vertrouwen? Maar ook: Wat is vertrouwen voor jou?

In de sessie die DINALOG met de sector heeft georganiseerd, is een kaartspel ontwikkeld met prikkelende uitspraken over vertrouwen en partner selectie. Deze kaarten stimuleren u om uw idee van vertrouwen in uw samenwerkingspartner op een andere manier te bekijken. U kunt dit kaartspel gebruiken voor zowel een discussie binnen uw eigen organisatie, maar ook voor de discussie met uw samenwerkingspartners.

Tijdens het kaartspel bespreekt u in een groep of u voor of tegen een bepaalde stelling op de kaarten bent. U kunt ook de kaarten plaatsen op volgorde van prioriteit. Tijdens dit spel komt u er achter wat voor u uitgangspunten zijn voor vertrouwen in uw samenwerkingspartner én welke gezamenlijke uitgangspunten u daarover heeft met uw collega of samenwerkingspartner.

Bijdrage best practice binnen fase:
Vertrouwen is een essentieel onderdeel in samenwerking en partner selectie. Het kaartspel daagt u uit om op een andere manier naar vertrouwen te kijken. Daarbij helpt het u om uw uitgangspunten over vertrouwen naar uw samenwerkingspartner toe, te concretiseren.

Kaartspel – Matchmaking en trust

Download hier het kaartspel.

Terug naar stap 7 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie