Service Logistiek

Bram Klein Kranenbarg wint SLF Afstudeerprijs 2018

Voor de elfde maal is tijdens de jaarlijkse Service Logistics Summit de SLF afstudeerprijs uitgereikt aan de student met de beste afstudeerscriptie op het gebied van service logistiek. Bram Klein Kranenbarg mocht de prijs dit keer in ontvangst nemen.

De SLF Afstudeerprijs is bedoeld voor bachelor en masterstudenten die afstuderen op het gebied van service logistiek. Met de prijs wil het SLF service logistiek talent aanmoedigen om de sector te verbeteren met innoverende en praktisch toepasbare methoden. De prijs is dit jaar uitgereikt door de winnaar van 2017, Floris Boekema, nu werkzaam als analist bij Picnic. Hij was tevens mede-jurylid van deze editie. De jury bestond dit jaar verder uit vertegenwoordigers van onderwijs & wetenschap en bedrijfsleven: Prof. Ruud Teunter van Rijksuniversiteit Groningen, Johan Faes, directeur Faes Group, Emeritus Prof. Marc Lambrecht van K.U. Leuven en Hans van Waveren, voormalig directeur Districon en tevens juryvoorzitter.

Vernieuwend, breed toepasbaar en relevant
De jury heeft unaniem besloten de eerste prijs, een bedrag van € 1.000,- toe te kennen aan Bram Klein Kranenbarg. Vooral zijn methodische aanpak om ruwe sensordata om te vormen tot conditionele data is volgens de jury vernieuwend, breed toepasbaar en daarmee relevant. Zijn scriptie springt positief in het oog met betrekking tot het wetenschappelijk gehalte, bondige schrijfstijl en heldere presentatie. Ook het feit dat de aangetoonde besparingen voor het afstudeerbedrijf aanleiding vormen om over te gaan tot implementatie en tot het verstrekken van nieuwe afstudeeropdrachten heeft voor het jurybesluit positief meegewogen.

Negen service logistieke scripties
Negen scripties zijn door de jury beoordeeld op uiteenlopende aspecten zoals service logistieke content, wetenschappelijk gehalte, toepasbaarheid, relevantie, innovativiteit, duurzaamheidsbijdrage, stijl en vormgeving. Twee deelnemers zijn door de jury geselecteerd om deel te nemen aan de finale bestaande uit een plenaire pitch tijdens de SLF genomineerden (master scripties): Collin Drent, Engineering & Management Sciences (TU Eindhoven) met zijn scriptie Dynamic Dispatching and Repositioning Policies in Service Logistics Networks en Bram Klein Kranenbarg, Industrial Engineering and Management (Rijksuniversiteit Groningen) met zijn scriptie Condition Based Maintenance Optimisation of Wind Power Turbines. De jury benadrukte erg content te zijn met alle negen ingediende scripties en de bijdragen die dat levert aan de service logistieke wetenschap.

Criteria afstudeerprijs
De presentaties van Drent en Klein Kranenbarg zijn door de jury beoordeeld op de opbouw van de presentatie, de presentatievaardigheid en de mate waarin presentatie waarde toevoegt aan het afstudeeronderzoek en de scriptie. De eindbeoordeling en daarmee de totstandkoming van de winnaar van de SLF Afstudeerprijs 2018 is een optelling van de scriptiebeoordeling en de presentatiebeoordeling.
De tweede prijs, een bedrag van € 500,- is gewonnen door medefinalist Collin Drent. Ook zijn scriptie is van een bovengemiddeld wetenschappelijk karakter, zijn presentatie was helder en duidelijk. Zijn benadering van het vraagstuk beoordeelt de jury echter als wat minder innovatief. Bram Klein Kranenbarg mag als prijswinnaar van 2018 zitting nemen in de jury van de SLF Afstudeerprijs van 2019.

Geef de eerste reactie