Service Logistiek

Bram Westerweel wint de ISIR Best Student Paper Award 2018

Bram Westerweel, promovendus aan de TU Eindhoven, heeft de Best Student Paper Award gewonnen bij de tweejaarlijkse conferentie van de International Society for Inventory Research (ISIR) in Boedapest. Het artikel, met als titel “Printing Spare Parts at Remote Locations: Fulfilling the Promise of Additive Manufacturing”, is geschreven met Rob Basten en Geert-Jan van Houtum (beide van TU/e) en kapitein Jelmar den Boer van het koninklijk Nederlands leger.

Het artikel, dat de effecten kwantificeert van 3D printen in missiegebied, is een van de resultaten van het vierjarige SINTAS project van NWO. Binnen dit project werken TU/e en het Nederlandse leger intensief samen, wat het mogelijk maakt om onderzoek uit te voeren met een hoge mate van toepasbaarheid. Met name dit aspect van het artikel werd door de jury van de competitie zeer gewaardeerd.

In het SINTAS project hebben Universiteit Twente en TU Eindhoven samen met Additive Industries, Fokker Services, NLR, Thales en Defensie verkend hoe 3D printen service ketens kan verbeteren. Op woensdag 26 september organiseren zij samen met het SLF de workshop “Additive Manufacturing for Spare part Supply chains”. Klik hier om je aan te melden!

Geef de eerste reactie