Dating-app voor samenwerking in de logistiek

Het bundelen van ladingstromen door verschillende verladers kan leiden tot forse besparingen op transportkosten en CO2-uitstoot. Samenwerking is vooral interessant wanneer verladers uit hetzelfde herkomstgebied komen en overlappende bestemmingen hebben voor hun producten. Zij vervoeren hun producten over dezelfde corridors en kunnen door hun stromen te bundelen allerlei voordelen behalen. Wellicht denkt ook u na over de mogelijkheden van bundeling. Maar hoe vindt u daarbij partners waarmee u gezamenlijk voordeel kunt halen en staan zij überhaupt open voor horizontale samenwerking?

Een nieuwe applicatie, de WeConnekt matchmaking & joint corridor-app, biedt uitkomst voor dit dilemma. De WeConnekt App is een matchmaking applicatie speciaal ontwikkeld voor logistieke professionals die op zoek zijn naar samenwerkingspartners voor het bundelen van ladingsstromen op bepaalde corridors.

Gebruikers kunnen hun interesse aangeven voor transport vanuit een bepaalde regio naar een buitenlandse bestemming (d.m.v. likes) en vullen een aantal basisvariabelen in. Zij geven aan welke volumes zij jaarlijks transporteren naar een bepaalde bestemming, via welke modaliteit. Op basis van deze variabelen identificeert de app potentiële samenwerkingspartners die van dezelfde corridors gebruik maken en net als u op zoek zijn naar de ideale samenwerkingspartner. Wanneer op een corridor voldoende kritieke massa ontstaat om stromen te bundelen dan worden gebruikers van de app daarvan op de hoogte gesteld. Connekt organiseert een eerste bijeenkomst, daarna zijn de betrokken partijen aan zet voor het optuigen van de horizontale samenwerking.

Wilt u de mogelijkheden van uw bedrijf voor horizontale samenwerking verkennen of heeft u simpelweg interesse in de joint corridors vanuit uw regio. Dan kunt u zich aanmelden voor de WeConnekt-app. De app is beschikbaar voor Android en iOS en te downloaden in de app-store. Ook kunt u de app gebruiken via de website.

Bijdrage best practice binnen fase:
Via de We Connekt komt u in contact met andere logistieke professionals die interesse hebben in de bundeling van ladingstromen op de corridors waarop ook u actief bent en via de modaliteiten die u gebruikt. De App vindt voor u de interessante matches, het onderling gesprek dat u zelf voert leidt tot  praktische ideeën over samenwerking.

Materiaal:
Meld u hier aan voor de app.

    

Terug naar stap 2 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie