Cross Chain Collaboration Center (4C)

De Supply Chain Collaboration Tool is klaar voor gebruik

Op zoek naar de juiste weg naar succesvolle horizontale samenwerking? Met de onderstaande Supply Chain Collaboration Tool krijgt u handvatten hiervoor aangereikt.

Er liggen grote kansen voor de logistieke sector om kosten te besparen en het milieu te ontzien door samen te werken. Een heel concreet voorbeeld: een vrachtwagen rijdt vol heen en komt leeg terug, kan hij op de terugweg niet iets meenemen van een andere verlader of vervoerder? 4C is een van de roadmaps van de Topsector Logistiek en TKI Dinalog waarbij projecten worden gestart om deze samenwerkingen verder te brengen.

Ketensamenwerking kan leiden tot schaalvoordelen, waardoor kosten kunnen worden bespaard en dienstverlening worden verbeterd. Samenwerking kan zowel binnen als tussen ketens en zelfs tussen concurrenten plaatsvinden.

Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in samenwerking, maar het ontbreekt hen aan praktische kennis en ervaring. Ook is het vaak lastig om andere bedrijven te vinden waarmee zij hun activiteiten mogelijk kunnen combineren. Bedrijven moeten vaak een drempel over bij het opzetten van een samenwerking.

De Supply Chain Collaboration Tool is een platform dat bedrijven in de logistiek helpt bij het opzetten van een samenwerking. De tool geeft op verschillende aspecten, die relevant zijn voor ketensamenwerking, praktische hulpmiddelen en inspirerende voorbeelden. Het betreft een beta-versie. Mocht u nog input, opmerkingen of andere vragen hebben stel ze gerust en neem contact op met ons.

Klik hier om naar de Tool te gaan.

Geef de eerste reactie