Cross Chain Collaboration Center (4C)

Decision support tool for Warehousing

Standard Decision Support Tool voor het vergelijken van material handling oplossingen voor een compact warehouse

Toelichting:
De grootste uitdaging in warehouse inrichting en het operationele proces is de optimalisatie van de beschikbare ruimte. Deze uitdaging geldt voor de opslag van (gepalletiseerde) goederen, maar ook om de optimale interne logistiek. Om het ruimtegebruik te optimaliseren, zijn verschillende systemen, zogenaamde compact storage systems, ontwikkeld en op de markt beschikbaar.

De inrichting van uw warehouse is maatwerk en de vraag is welk systeem voor uw producten en logistieke kenmerken nu de beste oplossing biedt. Daarnaast wilt u natuurlijk weten welke investeringen en operationele kosten het systeem met zich meedraagt. Bij de ontwikkeling van een nieuw warehouse of bij verandering van het warehouse systeem kunt u simulaties en modelberekeningen uitvoeren, om te bepalen welk systeem voor u optimaal is.

Het uitvoeren van de berekeningen kost veel tijd en geld.
Om sneller tot een vergelijking van verschillende compact storage systems te komen, heeft de Rotterdam School of Management een rekenmodel ontwikkeld, die in korte tijd verschillende systemen voor u kan vergelijken. Dit rekenmodel ondersteunt u dus bij het maken van de juiste keuze. De decision support tool is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Kloosterboer.

Bijdrage best practice binnen fase:
De decision support tool ondersteunt bij de fysieke ontwikkeling van uw warehouse.

Terug naar stap 5 Terug naar overzicht

Geef de eerste reactie