Human Capital

‘Digitale profilering’ wint Dinalog Challenge voor jong logistiek talent

5000,- Euro was de hoofdprijs die Yasmine Bal mee naar huis nam. Haar idee om retourzendingen in de fashion industrie te reduceren had de jury van de challenge in 4 minuten overtuigd. Naast het geldbedrag ontvangt Yasmine ondersteuning om haar idee uit te laten groeien tot een concreet product.

Albert Veenstra, wetenschappelijk directeur van Dinalog, Walther Ploos van Amstel, lector stedelijke logistiek aan de HvA en innovatiemanager van de Port of Amsterdam Jan Egbertsen waren het unaniem eens over dit idee. Aan deze tweede editie van de Dinalog challenge deed jong logistiek talent uit heel het land mee in de strijd om de hoofdprijs.

Digitale profilering
Ongeveer 58% van alle dames fashion zendingen gaat ook weer retour naar de winkel. Dat zorgt voor veel transportbewegingen. Een groot deel van alle retouren (ongeveer 70%) gaat retour omdat het product niet past. Tijd om hier iets aan te doen vond Yasmine Bal. Zij combineert gegevens waaronder de retourstromen in één systeem waardoor je zowel als consument beter kunt bestellen en de retourstromen beperkt worden.

Van idee naar Start-up
De andere finalisten: ‘Deliver.it’, een pocket size control tower en ‘LogiBuddy’ een vergelijkingsapp voor logistiek in de bouw eindigde vlak achter ‘digitale profilering’. Het idee van Yasmine ontvangt de komende tijd ondersteuning van Dinalog om uit te groeien tot een start-up. Maar ook de andere ideeën zijn veelbelovend te noemen en horen we misschien nog wel meer van. Kortom een geslaagde editie van de Dinalog Challenge.

Geef de eerste reactie