Douane en trade compliance

Dinalog-project Extended Single Window van start

In opdracht van het Dutch Institute for Advanced Logistics (Dinalog) is het project ‘Extended Single Window’ opgestart. Via dit project moeten internationale goederenstromen sneller, veiliger en betrouwbaarder verlopen. Dit wordt gerealiseerd door op een inventieve manier import-, export- en douaneprocessen vlotter en efficiënter af te handelen.

De vier onderdelen waar Extended Single Window zich op richt zijn het realiseren van een één-loketfunctie (single window) voor overheidsgerelateerde controles en aangiftes, het faciliteren en benutten van kansen die het gemoderniseerde douanewetboek biedt, het beter op elkaar afstemmen van inspecties en controles en de ontwikkeling van een informatie- en systeemarchitectuur die deze doelen mogelijk maakt.

Innovaties

Het project duurt vier jaar en wordt uitgevoerd door een groot aantal bedrijven, belangen- en brancheorganisaties, de Nederlandse mainports en hun communitysystemen, logistieke achterlandregio’s, universiteiten en HBO-instellingen. De coördinatie van Extende Single Window is in handen van TNO, de Nederlandse douane ondersteunt het project en is betrokken bij het ontwikkelen van de innovaties.

Bron: logistiek.nl

Geef de eerste reactie