Supply Chain Management

Discussie: Innovation in Integrated hinterland networks

In de marge van de Transport & Logistiek beurs bezocht een delegatie van de Topsector Logistiek op 4 en 5 mei München. De tweede dag van het bezoek gaf Dinalog invulling aan de discussie ‘Innovation in Integrated hinterland networks’. Tijdens de rondetafeldiscussie kwamen innovatie, operationele uitdagingen, succesvolle achterland dienstverlening en informatietechnologie aan bod.

Het bezoek aan München was georganiseerd door Connekt en TLN. Na een warm welkom door Siebe Riedstra, secretaris-generaal van het ministerie van Infrastructuur en Milieu, trapte Albert Veenstra, af. De wetenschappelijk directeur van Dinalog en TKI Logistiek ging in op de aanpak door Nederland van innovatie in logistiek. Veenstra lichtte voorbeelden van succesvolle publiek-private samenwerking in innovatie toe, en prikkelde het publiek met statements over een efficiëntere crossborder logistiek. “Connectiviteit is cruciaal”, stelde hij.

Namens het Effizienzcluster LogistikRuhr, bracht CEO Thorsten Huelsmann Duitse innovatieve oplossingen en verbetermogelijkheden in technologie, digitalisering en flexibele managementmethoden in. Hij daagde met zijn voorbeelden de aanwezige Nederlandse bedrijven, overheden en kennisinstellingen uit. Christoph Koesters van het Verband Verkehrswirtschaft und Logistik Nordrhein-Westfalen (VVWL), vulde het verhaal aan vanuit een operationeel en politiek perspectief.

Rob Bagchus verzorgde een presentatie over de succesvolle implementatie van European Gateway Services. Hierin worden op synchromodale wijze de groeiende containervolumes van de ECT-terminal in Rotterdam naar het Europese achterland gefaciliteerd. Bagchus: “We moeten het hele achterland anders bekijken.”

Vincent Kobesen en Matthias Hormuth, respectievelijk CEO en solutions director van PTV Group, die de discussie mogelijk maakte, sloten af met een presentatie over praktische logistieke ICT-oplossingen om intermodale geïntegreerde achterlandnetwerken te bewerkstelligen.

Geef de eerste reactie