E-commerce

Economische missie naar Georgia met minister-president Rutte en de Vlaamse minister-president Bourgeois

Wilt u zakendoen in Georgia? Ga dan mee met de economische missie naar Atlanta.

Deze gezamenlijke Vlaams-Nederlandse economische missie zet de mogelijkheden in Georgia verder op de kaart als partner voor bilaterale handel, als bestemming voor investeringen en voor samenwerking in kennis, technologie en hoogwaardige productie.

Atlanta, de nieuwe ‘hotbed’ van de VS
De staat Georgia vormt de toegangspoort tot het zuidoosten van de VS en is dan ook een belangrijke logistieke hub. De hoofdstad Atlanta telt niet alleen de drukste passagiersluchthaven ter wereld, maar ook tal van logistieke dienstverleners en grote bedrijven hebben er hun hoofdkwartier of distributiecentrum.

Atlanta is bovendien een van de snelst groeiende high tech regio’s van de VS, met specialisaties in IT-security en Financial Technologies. Met een bloeiende start-up scene, gunstig vestigingsklimaat en relatief lage kosten, en gerenommeerde kennisinstellingen als Georgia Tech, zet Atlanta zich op de kaart als ’the next Silicon Valley’.

Smart logistics

De Vlaams-Nederlandse delta is een van de belangrijkste logistieke hubs ter wereld en fungeert als dé toegangspoort tot Europa. Zo ook vormt Georgia de toegangspoort tot het zuidoosten van de VS en geldt als het logistieke en distributiecentrum met meer dan 12.300 logistieke dienstverleners zoals UPS, Walmart, Home Depot en Carter. Het samenbrengen van onze kennis, ervaring en producten met potentiële partners en het kennisnemen van de laatste ontwikkelingen in de VS op dit terrein vormt een belangrijk onderdeel van deze missie.

Deze missie richt zich specifiek op:

 • luchthavenontwikkeling
 • het koppelen van de luchthavenhub aan de luchthavens in Nederland en Vlaanderen (Gateway to Europe)
 • gevolgen van e-commerce op logistieke processen (meer fijnmazige distributie, tracing en tracking, material handling, packaging, inrichting van warehouses, voorraadbeheer, reversed logistics/circular economy)
 • gebruik van big data
 • IT-producten om logistieke processen te verbeteren
 • training en e-learning
 • verduurzaming van de keten

Deelname en aanmelding
De kosten van deelname bedragen € 600 euro. (max. 2 deelnemers per bedrijf). Bij meer dan 2 deelnemers per bedrijf bedragen de meerkosten € 300 per extra deelnemer. Reis- en verblijfkosten en individuele kosten (tolken, individueel transport) zijn voor eigen rekening. Mogelijkheid van doorreizen naar een 2e regio/ stad wordt momenteel voor beide focussectoren onderzocht.

De deelnamekosten omvatten het volgende:

 • deelname aan de programmaonderdelen zoals seminars en bedrijfsbezoeken
 • netwerkevenementen (zoals Trade & Investment Dinner met mogelijkheid tot ondertekening van contracten, Memoranda of Understanding)
 • collectief lokaal vervoer en lokale ondersteuning door de organisatie tijdens het bezoek
 • vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje

Een reisbureau is gevraagd een reisarrangement samen te stellen.

Schrijf nu in!
Het aantal deelnemers is gebonden aan een maximum. Aanmeldingen worden behandeld op volgorde van binnenkomst. Vervolgens wordt u zo snel mogelijk geïnformeerd of uw aanmelding kan worden gehonoreerd.

Inschrijving voor deze missie sluit op maandag 17 augustus 2015.

> Direct inschrijven

> Meer informatie op de website van RVO

Geef de eerste reactie