15 juni 2017: Hèt Innovatiecongres van Logistiek Verenigd

“Maintenance ontmoet Service Logistiek”

Programma
07.30 uur         Ontvangst met ontbijt
08.30 uur         Wake Up Call door Wim van Rooijen, Fountainheads (*)
09.00 uur         Parallel Sessies
(*) Vandaag luisteren we, kijken we en leren we. Maar…. aan de hand van stellingen gaan we ook aan het werk!

Microgame Service Logistiek
Door: Daan Groen, Founder, Creative Director & Game Designer InThere, & Bastiaan Odijk, Owner & Director Business Development InThere
Microgaming is een combinatie van microtraining en serious gaming waarbij een speler in slechts 15 minuten per dag wordt getraind. InThere heeft een microgame ontwikkeld op het gebied van service logistiek. In deze sessie ervaart u zelf spelenderwijs hoe u uw dienstverlening ten opzichte van klanten optimaliseert.

Blockchain voor Maintenance en Service Logistiek
Door: Martijn Siebrand, Specialist Transport & Logistiek Van Oers Accountancy & Advies en Programmaontwikkelaar Supply Chain Finance bij TKI Dinalog
Blockchain, de technologie achter Bitcoin, is de laatste jaren bezig aan een opmars. In eerste instantie lag de focus vooral op de financiële markt, maar steeds meer ziet men ook kansen voor andere sectoren als logistiek en onderhoud om te profiteren van deze technologie. Blockchain kan bijdragen aan goed asset management, onderhoud en logistiek. Deze sessie biedt u een inkijk in die wereld.

Service Supply Chain Game
Door: Maarten Driessen, Consultant Gordian Logistic Experts en aio TU/e
Gordian, NedTrain en Invocate hebben gezamenlijk een interactief simulatiespel van een service parts supply chain ontwikkeld. Het simulatiespel is een fysiek bordspel dat beoogt inzicht te geven in de werking van de integrale supply chain, evenals bewustwording te creëren over mogelijke verbeteringen daarin. Doe mee!

F35 Service Supply Chain Control Tower
Door: Rene de Koning, F-35 Industrial Logistics Lead NLD en oprichter van OneLogistics
Op dit moment wordt het Global Support netwerk voor de sustainmentfase van de F35 ingericht. Het Joint Program Office (JPO) zet daarvoor gefaseerd in de tijd RFI’s uit in de markt. Om JPO ervan te overtuigen dat Nederland als beste in staat is om deze centrale regierol op zich te nemen, is er een demonstrator ontwikkeld. Deze demonstrator tonen we graag aan het publiek.

Innovatief opslagsysteem
Door: Kees ’t Mannetje, Swisslog
Automatische opslagsystemen voor pallets en dozen bieden ongelooflijke cyclustijden en verbeterde nauwkeurigheid bij het voorraadbeheer. De efficiënte systemen zijn beschikbaar voor vele toepassingen. Bereiken van optimale efficiency in een magazijn bestaat uit meerdere elementen. Één daarvan is het automatiseren van de opslag en het ophalen van pallets en dozen. Kees deelt zijn kennis op dit gebied graag met u!

Smart Maintenance
Het realiseren van een intelligente Maintenance inrichting door Data analytics
Door: Kasper Groenbroek, ORTEC en Siebrand Weening, MaxGrip
Een boeiende gezamenlijke presentatie waarbij de Maintenance expertise van MaxGrip samenkomt met de Data analytics expertise van marktleider Ortec. Het resultaat is een praktische en haalbare aanpak om uw Maintenance organisatie intelligent en predictief te maken door slim gebruik van bestaande data. Ontdek hoe op deze manier breakdowns van de belangrijkste assets en dure verrassingen voorkomen kunnen worden.

Onderwijsplein
Bezoek het Onderwijsplein met oplossingen van studenten die de synergie tussen Maintenance en Service Logistiek versterken. Stem mee op het beste Solutio-Idee!

11.45 uur        Solutio Award uitreiking
12.00 uur        Afsluiting met Logistiek Manager van het jaar en Maintenance
                       Manager van het jaar

Geef de eerste reactie