Blockchainmissie naar Singapore

Bent u actief in blockchain en hebt u internationale ambitie? Ga dan mee met de Blockchainmissie naar Singapore. Singapore investeert om ‘Smart Nation’ te worden, een leidende economie mogelijk gemaakt door digitale innovatie. Blockchain is éën van de technologieën die in deze grote digitaliseringsslag een rol speelt.

In november 2017 is voor het eerst een FinTech-missie georganiseerd vanuit Nederland naar Singapore. Dit was een succes en heeft geleid tot het in gang zetten van een traject naar het vormen van een Partners for International Business rond blockchain. De afgelopen maanden is gewerkt aan een eerste concept van een PIB-aanvraag. Belangrijk onderdeel in dit proces en doel van de missie is een goede marktverkenning te doen: waar liggen precies de kansen en behoeften in Singapore en waar ligt de aansluiting voor Nederlandse kennisinstellingen en bedrijven.

Meer aandacht voor blockchain
Het afgelopen jaar is de aandacht voor blockchain sterk toegenomen in Singapore. Ook een aantal overheidsorganisaties start concrete projecten op het vlak van blockchain. Als eerste in de financiële sector, maar ook in andere sectoren is er steeds meer aandacht voor de toepassing/mogelijkheden van Blockchain.

Singapore FinTech Festival
Van 12 tot 16 november 2018 vindt het Singapore FinTech Festival plaats. Inmiddels is dit evenement uitgegroeid tot een van de grootste FinTech evenementen ter wereld met meer dan 30.000 bezoekers. Blockchain is een van de thema’s dit jaar. We gebruiken het Festival ter inspiratie en om nieuwe contacten te leggen. Tegelijkertijd verwerken we maar een beperkt deel van het FinTech festival in het programma, omdat niet alle deelnemers FinTech georiënteerd zullen zijn.

Er komt een op maat gemaakt programma waarin we de marktkansen in de verschillende sectoren (financieel, logistiek, zorg, veiligheid, energie) verkennen die passen bij de verschillende toepassingen die de Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen bieden.

Programma
Bekijk het conceptprogramma.

Deelnemersprofiel
Bedrijven en kennisinstellingen actief op het vlak van blockchain. Bij voorkeur een mix van grote en kleinere bedrijven, start-ups en scale-ups. Bedrijven die van plan zijn aan te sluiten bij de PIB Blockchain zullen ook deelnemen.

Kosten deelname
De kosten voor deelname aan deze innovatiemissie zijn € 250 (excl. btw) per persoon. Dit is exclusief reis- en verblijfkosten en de kosten voor deelname aan het Fintech Festival. We bespreken de mogelijkheden voor een gereduceerde entreeprijs voor het festival.

Aanmelden
U kunt zich tot en met 5 oktober 2018 aanmelden via het aanmeldformulier. Lees ook de Algemene voorwaarden deelname innovatiemissie. U ontvangt na aanmelden nog een bevestiging van deelname met belangrijke aanvullende informatie en een verzoek om aanvullende informatie om de missie verder vorm te geven.
Let op: De interesse in deze innovatiemissie is groot en het aantal plaatsen beperkt. We selecteren deelnemers op basis van de aansluiting op de doelstellingen van deze missie.

Contact
Heeft u vragen over de missie? Neem contact op via innovatiemissies@rvo.nl.

Geef de eerste reactie