“Consumentenvoorkeuren op het gebied van e-fulfilment”

Op woensdag 10 december organiseert vLm community E-commerce haar laatste workshop in 2014 bij Dinalog in Breda, met als thema “Consumentenvoorkeuren op het gebied van e-fulfilment”.

VU Amsterdam (Economie en Logistiek) is met een aantal samenwerkingspartners in 2013 gestart met het onderzoeksproject “CATeLOG”: CATeLOG staat voor “Competitive Advantage Through e-Commerce Logistics”. Bedrijven die hierin participeren zijn o.a. Dinalog, Blokker, Coolcat, Centric, VDS fulfilment, WICS en Nic Oud.

 

Het doel van het onderzoeksproject CATeLOG, dat loopt van 2013 tot 2016, is om vooral oplossingen aan te dragen voor cross-border logistiek, omni-channel logistiek en de supply chain integratie van offline en online retail.

 

In het kader van het CATeLOG project is deze zomer een onderzoek gestart om een gedetailleerd beeld te krijgen wat de consument verwacht van webshoplogistiek. De metingen voor dit onderzoek zijn medio oktober afgerond. Tijdens het community event zullen de belangrijkste resultaten van dit consumentenonderzoek worden gepresenteerd. Na de presentatie is er uitgebreid gelegenheid om de resultaten van dit onderzoek te bespreken en te bediscussiëren. Consortium leden van het CATeLOG project zullen ook bij het community event aanwezig zijn.

 

Programma
15:00 uur – Ontvangst
15:30 uur – Welkomstwoord door vLm
15:35 uur – Presentatie van het onderzoek “consumentenvoorkeuren op het gebied van e-fulfilment”,Prof.dr ir. Sander de Leeuw, promovendus Dung Nguyen
16:15 uur – Bespreking van / discussie over de belangrijkste conclusies van dit onderzoek.*)
17:15 – 18:00 uur -Borrel en netwerken

 

*) De discussie zal zich vooral toespitsen op de “e-commerce last-mile-dilemma’s: Snel en/of goedkoop (gratis !!) leveren, afleveropties aanbieden, duurzame keuzes mogelijk maken”.

 

Deelname
Doel van de middag is om kennis te delen. Deelname staat open voor leden en niet-leden van vLm. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij affiniteit hebben met het vakgebied E-commerce Logistiek. De bijeenkomst is gratis voor leden; niet-leden betalen € 35,- excl. BTW. Het aantal deelnemers is gelimiteerd (maximaal ca. 25 deelnemers !). Geef je dus snel op.

 

Aanmelden voor dit event kan via deze link

Geef de eerste reactie