Belgisch-Nederlandse Havendag 2024

Energietransitie: Haven innovatie voor een duurzame toekomst

Na een succesvolle editie van de Belgisch-Nederlandse Havendag in Antwerpen zijn we dit jaar terug! Op 13 juni 2024 komt de haven sector uit zowel Nederland als België samen en dit jaar in Amsterdam. Ontdek de kracht van grensoverschrijdende samenwerking en nieuwste ontwikkelingen binnen energietransitie met oog op de duurzame toekomst van de haven. We duiken in onderwerpen zoals waterstof en chemische industrie. TKI Dinalog is kennispartner van het event.

Naast het vergaren en delen van kennis, biedt de Havendag diverse netwerkmogelijkheden waar u met ruim 300 professionals in contact komt.

Interessante hoofdthema’s

Gedurende de Belgisch-Nederlandse Havendag ligt de focus op het grensoverschrijdende thema: energietransitie. We duiken door middel van panelgesprekken, interviews, presentaties, pitches en tijdens verschillende netwerkmomenten in onderwerpen zoals:

  • Waterstof op- en overslag
  • Ammoniak terminals
  • Transport van waterstof
  • Chemische industrie
  • Afvangen Co2
  • Samenwerken voor groene havens

Bekijk hier het programma. 

Marlies Sikken, managing director SmartPort zal namens TKI Dinalog spreken over het project Hydrogen 2 be
Marlies is sinds 2022 directeur van SmartPort, een samenwerkingsverband tussen het Rotterdamse havenbedrijfsleven, overheid en kennisinstellingen. SmartPort richt zich op het gezamenlijk beantwoorden van kennisvragen, met als ultiem doel om innovatie in de Rotterdamse haven te versnellen. Belangrijke onderwerpen zijn de verduurzaming van de haven (energie- en grondstoffentransitie), een robuust en toekomstbestendig logistiek systeem en een duurzame infrastructuur. Marlies zal meer vertellen over de waarde van samenwerking op het gebied van kennisontwikkeling en de belangrijke thema’s op de havenagenda.

Wat zullen internationale handelsverhoudingen betekenen voor productie, handel en gebruik van waterstof in het ARRRA-cluster? De energietransitie vereist grote investeringen en geopolitieke ontwikkelingen zoals de Russische inval in Oekraïne, stijgende brandstofprijzen en de Covid-19-pandemie hebben aangetoond hoe kwetsbaar internationale handel is. Afhankelijkheid van één handelspartner is riskant. Hoe kunnen we verstandig investeren in de waterstofmarkt en wat betekenen wereldwijde ontwikkelingen voor de waterstofproducenten en -gebruikers in het ARRRA-cluster tussen 2025 en 2040? Ontdek strategieën voor een duurzame toekomst in deze sessie.

Aanmelden kan nog steeds!
Geef de eerste reactie