Big data voor de logistiek

Van hype naar de praktijk

 

Heeft u het ook gezien? Begin oktober vocht het zeilteam USA zich tijdens de America’s cup terug van een 1-8 achterstand naar een 9-8 overwinning. Door middel van 300 sensoren die tien keer per seconde 3000 verschillende meetgegevens naar 17 onboard servercomputers stuurt en een snelle 4G verbinding met de wal, wist de bemanning wat haar de komende minuten te wachten stond. Een mooi voorbeeld van TOP-techniek die een TOP-team de mogelijkheid biedt om een TOP-prestatie te leveren. Een mooi voorbeeld van een praktische
Big Data toepassing.

 

Op woensdag 13 november 2013 organiseert het Kennisdistributiecentrum (KennisDC) Logistiek Noordoost-Nederland een ontbijtbijeenkomst over Big Data. Big Data voor bedrijven binnen de logistiek. Wat kan Big Data voor u betekenen?

 

Eric van Tol (aanjager van het ICT doorbraakproject Big Data economische zaken, director Big Data expertise centrum van Fontys Hogescholen en directeur van Andarr in Utrecht) neemt ons mee in de mogelijkheden die hij voor de logistiek ziet. Maurice Glandrup (directeur van NexusZ Hengelo) levert decision support softwaresystemen die grote datastromen verwerken en
visualiseren om logistiek dienstverleners en verladers te ondersteunen in het verder stroomlijnen van distributie. Hij laat ons zien wat dat voor u kan betekenen. Sander Bolmer (manager Logistics & Warehousing van Wehkamp uit Zwolle) vertelt ons wat Wehkamp met Big Data doet.

 

Tijdens de bijeenkomst bespreken we wat Big Data voor u kan betekenen. Daarnaast onderzoeken we met Alwin Sixma (business consultant TNO en werkzaam bij het Big Data center in Almere) of het mogelijk is met een aantal aanwezigen (bedrijven) in een later stadium een casus uit te werken.

 

> lees meer en meld u aan

Geef de eerste reactie