Climate Hackathon 2016

Op 8 en 9 april vind de Climate Hackathon 2016 plaats op de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Ruim 100 professionals, designers, programmeurs, hackers en innovators zullen 24 uur lang hacken voor een beter milieu van de Nederlandse steden.

Nederland is een van de meest dichtbevolkte landen van Europa. Vooral in grote steden leidt dit tot grotere belasting op het milieu. Innovatie en nieuwe vormen van samenwerking zijn nodig om de kwaliteit van leven in de stad te verbeteren. De teams die meedoen, worden via challenges uitgedaagd om techniek en data in te zetten voor slimme oplossingen. De thema’s dit jaar: betere stadsdistributie en stadsklimaat.

Deze eerste Climate Hackathon wordt georganiseerd door het KNMI in co-creatie met bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeentelijke partners en andere overheidsinstanties.

Hack mee voor een beter klimaat!

Op 8 en 9 april gaan zo’n 100 professionals, designers, programmeurs, hackers en innovators 24 uur lang de strijd aan in de Willem de Kooning Academie in Rotterdam. Het doel: het beste, meest vernieuwende concept om het klimaat in de Nederlandse steden te verbeteren. Wat levert het op? Niet alleen werk je mee aan het leefbaarder maken van je eigen omgeving, jij en je team maken bovendien kans op € 3000,- aan prijzengeld.

Geef de eerste reactie