Communitysessie Physical Internet

Het Physical Internet is een toekomstbeeld waarin goederen in een volledig open en verbonden netwerk ‘zelf’ hun ideale routes met bijbehorend transportmiddel kiezen van de verlader naar de klant. Onderweg kunnen de goederen gebruik maken van elk magazijn of terminal om zo een strategische locatie voor opslag en overslag te kiezen. Veilig, snel en betrouwbaar, net zoals we nu het internet gebruiken voor bijvoorbeeld onze e-mails.

In het NWO/TKI Dinalog project Towards Virtual Ports in a Physical Internet hebben de Rijksuniversiteit Groningen, TU Delft, Havenbedrijf Rotterdam, SmartPort en Groningen Seaports onderzoeksprojecten uitgevoerd. Belangrijke vragen waren welke rollen een haven en andere stakeholders in PI netwerken hebben, hoe het Physical Internet (PI) kan worden ingezet voor de distributie van goederen en wat dat dan betekent voor vervoersstromen en bedrijven in de logistieke sector.

Graag nodigen we je uit voor een tweetal workshops waarin de resultaten en inzichten verkregen uit dit project worden gepresenteerd.

In Workshop 1 op 25 mei 15.00-17.00u voeren Iris Vis (Hoogleraar RUG), Lori Tavasszy (Hoogleraar TU Delft), Michiel Nijdam (head of strategy, Havenbedrijf Rotterdam) en Henk Zwetsloot (digital innovation manager, Groningen Seaports) graag online samen met jou het gesprek over de volgende onderwerpen:

  •        Wat is het gedachtengoed van PI?
  •        Wat kan het beteken voor een bedrijf?
  •        Wat kan PI opleveren, op korte en lange termijn?

Tijdens de Workshop 2 op 15 juni, 1530-1800u (in het Engels) die wordt gehouden tijdens de International Physical Internet Conference gaan we nader in op de rol van havens in PI netwerken, delen we inzichten over tools die kunnen ondersteunen bij het nemen van beslissingen rondom deelname aan PI netwerken, en bespreken we de kansen van het PI gedachtengoed voor de waterstofeconomie. Bij de aanmelding voor workshop 1 kan je aangeven of je hier ook informatie over wilt ontvangen.

Workshop 1
Datum:   25 mei 2021
Tijd:        15.00 – 17.00
Locatie:  online

Wil je deelnemen? Meld je dan aan via de aanmeldbutton hieronder. Je geeft je dan op voor de communitysessie workshop 1 op 25 mei. Je kan in dan gelijk aangeven of je meer informatie wilt ontvangen over de livestream van workshop 2 op 15 juni. Na aanmelding ontvang je de bevestiging en kort voorafgaand aan de sessie de juiste link voor deelname.

Voor meer informatie, mail naar communicatie@smartport.nl of bel naar 010-4020338

Hieronder alvast een globale schets van het programma.
15.00-15.10       Welkom en opening
15.10-15.40       Introductie en discussie Physical Internet
15.40-16.00       Physical Internet en landelijke en Europese innovatieagenda’s
16.10-16.30       Rol havens in het physical internet
16.30-16.50       Discussie
16.50-17.00       Afronding

Geef de eerste reactie