De Webwinkel Vakdagen

 

Dinalog geeft tijdens de Webwinkel Vakdagen in Utrecht de volgende twee presentaties:

 

Regie over ladingstromen; wensen en mogelijkheden in e-fulfilment

21-1-2015, 16:00 – 16:45u

Door Bas van Bree, programmemanager 4C Dinalog

 

Thema’s: Logistiek & fulfilment, Klantcontact, Multichannel

Bedrijven die werken met een 4C concept coördineren samen hun ladingstromen via een neutraal platform: de Cross Chain Control Center. Het control center plant en monitort alle ladingstromen, maar ook informatie- en financiële stromen van samenwerkende bedrijven met behulp van slimme ICT oplossingen. Op deze manier worden ladingstromen gebundeld, de beladingsgraad wordt verhoogd en het aantal kilometers teruggebracht. 

Op het vlak van e-fulfilment liggen grote uitdagen de komende jaren om het logistieke systeem te verbeteren. In de afgelopen jaren is Dinalog een aantal 4C projecten gestart met verschillende bedrijven en universiteiten waarin het 4C concept in e-fulfilment wordt ontwikkeld en getest. 

Dinalog zal samen met de Vrijen Universiteit Amsterdam en Nic.Oud tijdens de presentatie ingaan op concrete voorbeelden van samenwerking in de e-fulfilment keten en het opzetten van control centers. Er wordt aandacht besteedt aan de verschillende wensen en mogelijkheden in de logistiek aan de hand van concrete cases.

 

Last Mile logistiek

22-1-2015, 16:00 – 16:45u

Door Coen de Lange, Program manager, Dinalog

 

Thema’s: Logistiek & fulfilment, Betaaloplossingen, Klantcontact

De laatste jaren is er veel gesproken over het laatste deel van de aflevering van o.a. webshops aan de consument en het beperken van logistieke kilometer met geringe lading. Binnen Dinalog is veel kennis op gedaan over het gebruik maken van lokale voorraden, stadsdistributie met beschikbare vervoerssystemen, het laatste deel van het aflevertraject en retourlogistiek. In deze sessie geven we samen met onze projectpartners aan de hand van concrete voorbeelden een toekomst visie over de logistiek op de Last Mile.

 

Aanmelden

Uw kunt deze sessies bijwonen door u hier gratis aan te melden voor de Webwinkel Vakdagen.

 

Geef de eerste reactie