Dinalog Supply Chain Innovation Workshop – Roermond

De Innovation workshop is ontwikkeld om u te laten ervaren hoe het er nu aan toegaat in de logistieke keten en hoe het anders kan en ook moet! Daarmee maakt u een start met het innoveren van uw logistieke keten. Door het beleven van een mogelijke toekomst wordt er voor u duidelijk dat er verandering gaat komen met als prangende vraag: is mijn bedrijf op deze verandering voorbereid? 

 

Een nieuwe versie waarbij we niet alleen op zoek gaan naar innovatie op het gebied van (stads)distributie maar vooral kijken naar wat er moet veranderen bij elke partij om optimaal profijt te kunnen hebben van die verandering.

 

Opzet workshop

U start met een simulatie van de logistieke keten, de game. De game helpt om veranderingen die op dit moment in de keten gaande zijn inzichtelijk en behapbaar te maken. U krijgt de mogelijkheid de effecten van bepaalde trends en ontwikkelingen te ervaren. Transparantie is bijvoorbeeld zo’n belangrijke ontwikkeling. Binnen de game wordt hieraan invulling gegeven door de informatie stroom, die eerst op papier plaatsvond, nu met Ipads te laten verlopen. Een veel verworven inzicht is dat het de keten veel overzichtelijker en beter beheersbaar maakt. Eerdere deelnemers geven aan dat het logistieke proces daarmee een stuk efficiënter kan worden ingevuld.

 

Vervolgens gaat u zelf aan de slag met verbetervoorstellen en vertaalt u deze naar uw eigen situatie. Door in te gaan op trends voor de toekomst en deze mee te nemen in uw verbetervoorstellen, verlaat u de workshop met een praktische set aan vernieuwingsinitiatieven voor uw organisatie.

 

Programma

13:30 uur Ontvangst met koffie/thee

14:00 uur Start Innovation Workshop

17:00 uur Afsluiting

 

Voor wie?

De Innovation workshop is gericht op logistieke professionals die open staan voor inspiratie en altijd op zoek zijn naar verbeteringen binnen hun eigen organisatie en keten.

 

Aanmelden:

De workshop is volgeboekt. Mail voor mogelijkheden naar Wendy van Zandwijk zandwijk@dinalog.nl

Geef de eerste reactie