DOELEN BEREIKEN VOOR EEN LEEFBARE STAD 30 SEPTEMBER I 09.30 – 12.30 uur

Hoe blijft jouw stadskern economisch bereikbaar? Hoe beperkt jouw gemeente de impact op het milieu in de kernen? Hoe verhoogt jouw stad de leefbaarheid en veiligheid voor inwoners, werknemers en bezoekers? Vraagstukken en uitdagingen voor alle Brabantse gemeenten, maar die niet eenvoudig op te lossen zijn. Er is dus werk aan de winkel!

We starten direct met tastbare resultaten!

In een ochtendprogramma met Logistics Community Brabant, REWIN en Midpoint Brabant, waarin ‘ontmoeten en verbeelding’ een centrale plek hebben, nodigen wij je uit om de eerste stappen te zetten richting een Leefbare Stad.

Programma

Deel 1: samenwerken voor een leefbare stad

  • Welkom met korte introductie LCB en het LCB-thema Leefbare stad (Ruud Weijmans, LCB-themamanager).
  • Samenwerking tussen Brabantse regio’s, gemeenten en LCB (Stefan van Seeters (REWIN) en Twan van Lankveld (Midpoint Brabant).
  • Blik op economische ontwikkelingen, lokale uitdagingen, zero emissie, mobiliteit en bereikbaarheid van de Brabantse steden (Robin van der Helm, ex-wethouder gemeente Oosterhout).

Deel 2: ontmoeting, koffie en Brabantse gezelligheid

Deel 3: eerste aansprekende resultaten

  • Bedrijventerreinen in de provincie Noord-Brabant; historie én trends & ontwikkelingen in een dashboard (Daniel de Lint, Bachelor EindProduct-student TUé).
  • Inzicht in bezoekersstromen van de stad ter ondersteuning van veiligheid, mobiliteit en economie (Jeroen Steenbakkers van Argaleo).
  • Hoe nu verder? Uitleg over RegioDeal Leefbare Stad en mogelijkheid om hierin te participeren (Joost de Kruijf, LCB-themaleider).

Locatie

Brouwerij Frontaal, Liniestraat 31, 4816 BG Breda. De brouwerij is op enkele wandelminuten te vinden aan de noordkant van het NS-station Breda. Voor de deur zijn een paar parkeerplaatsen. Indien deze vol zijn, dan kunt u ook parkeren bij Q-park P&R station.

Start- en eindtijd

De inloop is om 09.30 uur; het programma start om 10.00 uur. We sluiten om 12.30 uur af.

Kosten

Aan deze bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.

Registreren

Je kunt je tot 29 september inschrijven!

 

Geef de eerste reactie