Finance meets Supply Chain

Masterclass: Supply Chain Finance

In een globaliserende economie worden de industriële waardeketens steeds complexer. Ze verspreiden zich over meer landen en aanbieders dan ooit tevoren. Terwijl de stroom van goederen steeds meer wordt geïntegreerd en geoptimaliseerd, zijn de informatie- en financieringsstromen vaak nog gefragmenteerd. Om grip te krijgen op de kosten en de risico’s van ontwrichting in de keten zijn grote bedrijven en beleidsmakers steeds meer geïnteresseerd in het beheer van de financiële supply chain en de integratie met de fysieke supply chain.

 

Grote  bedrijven zijn continue bezig om hun supply chain te verbeteren, met als doel;  het verhogen van de efficiëntie, het optimaliseren van voorraadposities  en het reduceren van risico’s. Supply chain finance modellen worden hierbij steeds belangrijker.

 

Ook overheden zetten actief in op supply chain finance modellen als alternatieve financieringsbron voor het MKB 

 

In deze masterclass hoort de laatste ontwikkelingen op het gebied van:

  • Integratie van de fysieke en financiële supply chain;
  • Financieringsmodellen die de keten ondersteunen;van multinationals in, leveranciersnetwerken;
  • De rol van de overheid en grote bedrijven;

 

Praktijkcase: PontMeyer
De eerste dag wordt afgesloten met een praktijkcase door René Olsthoorn, CFO vanPontMeyer in Zaandam. Olsthoorn brengt de praktische kant van goed financieel management in kaart. Het handelsbedrijf moet met veel aspecten rekening houden. PontMeyer levert bouwmaterialen aan aannemers en bouwbedrijven. De supply chain in de bouwsector staat al een tijdlang onder grote druk. Daarom heeft PontMeyer er veel aan gedaan om snel te kunnen reageren op een terugvallende omzet. 

 

The Cool Connection

Deze masterclass is opgebouwd rond een krachtige web-based simulatie: The Cool Connection. Deze simulatie staat centraal tijdens dit programma en helpt u bij het maken van strategische en tactische beslissingen om de dilemma’s en onderlinge afhankelijkheden tussen de fysieke en financiële supply chain te ervaren.  

 

Aanmelden

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Meld je aan via de website van logistiek.nl

Geef de eerste reactie