Future of Charging Symposium

Op weg naar zero emissie stadslogistiek

Zero emissie is de toekomst. Elektrisch laden voor commercieel transport is de meest innovatieve en effectieve manier om dit doel te bereiken. Het Future of Charging Symposium 2021 biedt je de kans te leren van kennis en inzichten over elektrisch laden voor de logistiek. Van beleidsmakers tot onderzoekers en bedrijven: iedereen is uitgenodigd om kennis te delen en elkaar concrete handvatten aan te reiken. Kom jij ook?

De logistieke sector staat voor een grote opgave: de omslag van fossiele brandstof naar elektrische energie. Alle vragen rondom deze transitie komen aan bod tijdens het symposium. Laden voor logistiek kent veel betrokken partijen. Ben jij bijvoorbeeld een beleidsmaker en werk je aan een laadvisie? Wil je als eigenaar van een commercieel wagenpark overstappen op elektrische energie? Of ben je op zoek naar de laatste innovaties op het gebied van elektrisch laden voor de logistiek? Kom dan naar the Future of Charging Symposium voor nieuwe kennis, concrete handvatten en ontmoet alle partijen uit de keten.

Onze gastheer en praktijkvoorbeeld: Rotterdam.

De stad Rotterdam is onze gastheer voor de editie van 2021. Als internationaal handelscentrum is Rotterdam een van de best verbonden steden van Europa. Rotterdam is koploper in Nederland als het gaat om de ontwikkeling van oplaadinfrastructuur voor elektrische voertuigen en heeft uit eerste hand ervaring met kansen en uitdagingen die hierbij komen komen. Als een belangrijke haven en logistiek knooppunt, streeft de stad er vooral naar om de logistieke sector te faciliteren door tijdig oplaadpunten te realiseren voor de logistieke sector, het openbaar vervoer en commerciële wagenparken.

De uitdagingen waar Rotterdam voor staat, lenen zich uitstekend om enkele belangrijke vragen te beantwoorden: Wat zijn de gevolgen van nul-emissiezones voor logistieke bedrijven en hoe verhoudt zich dit tot de benodigde oplaadinfrastructuur? Hoe kan de lokale overheid private oplaadinfrastructuur in industriële gebieden faciliteren? Hoe kan de oplaadinfrastructuur in de openbare ruimte worden geïntegreerd? Hoe kunnen transportcorridors met voldoende oplaadinfrastructuur voor verschillende vervoerswijzen (binnenvaart, vrachtwagens) worden gepland en ontwikkeld?

Klik hier voor meer informatie.

 

Geef de eerste reactie