In het spoor van Ad van Goor – De onzekere toekomst van wereldwijde productie ketens

We gaan door in het spoor van Ad van Goor. Met het overlijden van prof. dr. Ad van Goor, op 11 november 2020, verloor Nederland een logistieke kennispionier. Ad was de grondlegger van veel nieuwe concepten, zoals het “integraal logistiek concept” en bouwde daarbij voort op de reusachtige ontwikkelingen in de Nederlandse logistiek. Hij heeft daarbij altijd gezocht om vanuit de ondernemingsstrategie naar een koppeling te komen tussen het commercieel succes en het besturingssysteem van een bedrijf. Waardevermeerdering realiseren door het optimaliseren van de logistieke keten staat hierbij centraal. Ad legde de brug tussen wetenschappers onderling en de praktijk, zoals dat werd uitgevoerd in de succesvolle logistieke topopleidingen van de VLM zoals de MIG en EMLog. Vele oud-studenten uit deze opleidingen hebben zich al gemeld.

De stichting ‘In het spoor van Ad van Goor’ is voornemens elk jaar op een geschikte dag in november een lezing ter ere van Ad te organiseren. Dit jaar plannen we alweer de tweede lezing, op 3 november in de Sint Joriskerk te Amersfoort (zie de video voor een indruk van de eerste bijeenkomst op 11 november 2021). Het doel van de bijeenkomsten is de verbinding te leggen tussen de wetenschap, het onderwijs van MBO via HBO tot Universiteit, het bedrijfsleven en de overheid. We zien daarbij juist graag de jonge generatie komen. Daarom is door sponsoring de financiële drempel naar terug gebracht tot nul, want de toegang is in principe gratis.

De lezing op 3 november dit jaar wordt verzorgd door prof. dr. ir Jan Fransoo Aansluitend is er over dit thema een discussie met Wilko Sierksma, director Supply Chain Planning & Network Design – Heineken Global Supply Chain, onder leiding van prof. dr. ir. Sander de Leeuw. Hierbij is ook ruimte voor vragen uit het publiek. Het thema van zijn lezing is:

De onzekere toekomst van wereldwijde productieketens

De inloop is vanaf 13.00 uur, het programma start om14.00 uur en de eindtijd is rond 17.00 uur.

13.00 uur Inloop met koffie, thee en broodjes

14.00 uur Welkom

14.10 uur Lezing Ad van Goorrede door prof. dr. ir. Jan Fransoo

15.00 uur Muzikaal intermezzo

15.10 uur Introductie Wilko Sierksma (Heineken) en korte reactie

15.20 uur Discussie tussen prof. dr. ir. Jan Fransoo en Wilko Sierksma onder leiding van prof. dr. ir. Sander de Leeuw

16.00 – 17.00 uur Drankje met bitterballen

Dit evenement wordt georganiseerd volgens de op 3 november 2022 geldende coronamaatregelen.

https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19/cultuur-uitgaan-en-sport/coronatoegangsbewijs

Mochten de maatregelen er toe leiden dat dit evenement geen doorgang kan vinden, dan zullen we het evenement verplaatsen naar een volgend geschikt moment.

In principe is het evenement gratis dankzij een onderstaande sponsoren. Om dit evenement goed te kunnen organiseren hebben we een betrouwbare deelnemerslijst nodig. Daarom vragen we om een bijdrage van € 20,-. Na deelname aan het evenement kunt u de bijdrage volledig terug vragen via advangoorlezing@gmail.com.

We hebben vernomen dat er af en toe problemen waren met de betaling. Mocht het u niet lukken, neem dan even contact op met ondergetekende. Het euvel zou kunnen zitten in het feit dat u de ‘pop-ups’ hebt geblokkeerd. Dat bleek bij de twee ons bekende gevallen namelijk zo te zijn. We helpen u graag verder.

Bij de lezing zullen mogelijk foto- en filmopnames gemaakt worden. Door het insturen van dit deelnameformulier staat u ons toe om ook foto- en filmopnames van u te mogen maken en gebruiken voor onze eigen promotionele doelen.

Gezien het reüniekarakter van deze bijeenkomst wordt er ook een namenlijst samengesteld. Deze zal alleen beschikbaar zijn voor de deelnemers, zonder enige toevoeging, zoals bedrijf en functie. Mocht dit op bezwaren stuiten, laat het ons dan weten.

Contactpersoon voor eventuele vragen over deze bijeenkomst:

Hessel Visser, voorzitter stichting in het spoor van Ad van Goor

hesselvisser@chello.nl

mobiel nummer: 0655108715

Stichtingsbestuur ‘In het spoor van Ad van Goor’

Mieke Damen, secretaris

Cees van Elk, penningmeester

Sander de Leeuw, onderwijs en wetenschap

Hessel Visser, voorzitter

 

Met dank aan onze sponsoren die dit mogelijk maken:

– Edward Heijnen van Supply Chain Inside

– Inther Group

– Logistiek.nl

– Noordhoff

– Richard van den Bosch MSc

– Slimstock

– vLm – vereniging Logistiek management

– Wageningen University & Research

Geef de eerste reactie