Inspelen op consumententrends in de logistiek van de sierteeltketen

Steeds meer ondernemers zetten de wensen van de consument centraal. Zij kennen de behoeften van de eindgebruikers en spelen daar slim op in. Ze creëren de juiste beleving en zorgen voor goede kwaliteitsgarantie. Deze ondernemers hebben een streepje voor op hun concurrenten. Deze manier van marktbenadering heeft invloed op alle spelers in de sierteeltketen. Het vergt van telers, transporteurs, handelaren en retailers een andere manier van werken. Wil je hier meer van weten, noteer dan 20 juni a.s. alvast in je agenda en neem deel aan deze DaVinc3i Community bijeenkomst in Kriterion in Rotterdam.

In deze bijeenkomst maak je kennis met alle facetten die een rol spelen bij het centraal stellen van de consument in een keten. Vanuit verschillende invalshoeken wordt dit thema belicht en wordt gezamenlijk gezocht naar antwoorden op de volgende vragen:

• Wat zijn belangrijke consumententrends in de sierteeltketen?
• Hoe ontdek je de wensen van de consument voor jouw product?
• Hoe ga je om met deze wensen binnen je eigen bedrijf, qua teelt, prijs of voorraadbeer?
• Hoe kunnen nieuwe ontwikkelingen, zoals BlockChain, helpen bij de behoefte van consumenten aan transparantie?

Aan de hand van inspirerende voorbeelden en ervaringen uit de praktijk krijg je als teler, vervoerder, handelaar of bloemist een beeld van deze nieuwe ontwikkeling in de maatschappij, waarbij steeds uitgegaan wordt van de wens van de eindconsument. Naast input van experts uit de sierteeltsector zullen er ook experts vanuit andere disciplines hun ervaringen hier delen.

Noteer 20 juni a.s. alvast in je agenda. Het programma start op 12.00 uur met een lunch. Daarna volgen plenaire sessies en twee workshop rondes. De middag wordt afgesloten met een borrel om 17:00 uur.

Deze bijeenkomst maakt onderdeel uit van de DaVinc3i Community en heeft als doel bedrijven te verbinden en te inspireren in de sierteeltketen rondom belangrijke keteninnovaties. Zorg dat je erbij bent.

Meer informatie
In het artikel: Inspirerende dag over logistiek van de toekomst is meer informatie, het programma en aanmeldformulier te vinden.

Geef de eerste reactie