JLN Jaarcongres 2017: STEPPING OUT THE LOGISTICS BOX

 

“TKI Dinalog trotse sponsor van het JLN Jaarcongres 2017”

Elk jaar organiseert Jong Logistiek Nederland een jaarcongres voor enthousiaste jonge logistici. Dit jaar vindt het plaats op 7 oktober 2017. Het thema is out of the box thinking binnen de logistiek. Middels het dagprogramma zullen wij de deelnemers van dit event een frisse logistieke kijk willen meegeven, die zij later in andere situaties kunnen toepassen. Dit jaar wordt het dagprogramma van het jaarcongres gehouden in Het Drijvend Paviljoen in Rotterdam. Deze locatie is 100% out of the box!

Het programma zal zich richten op nieuwe concepten en ideeën in de logistiek en supply chain.

Om 12.00 uur zal het officiële programma van start gaan. Jij zal kennis maken met de dagvoorzitter: Hans Damen, Directeur Materieel en Diensten bij de Koninklijke Landmacht. Kom tot ontdekking hoe ook dit krijgsmachtdeel out of the box handelt gedurende de dag.

Er komen diverse sprekers met allen een “out of the box” verhaal en de JLN Awards worden gedurende de dag uitgereikt!

Onze eerste spreker Hans Dijkhuis. Hij is directeur bij Value Sourcing. Ook is hij werkzaam bij ASML. Hij is gespecialiseerd in de methode van QLTC, die ervoor zorgt dat de keten meer flexibel wordt. Samen met leveranciers innoveren: 7 sloten om niet meer in te lopen. Ook spreekt Jan Minnee, mede-oprichter en directeur van Retourplaza. Retourplaza is een bedrijf dat de supply chain cirkel rond weet te maken door retouren een tweede kans te geven door deze aan te bieden in webshop van Retourplaza. Jan Minnee zal vertellen hoe zijn bedrijf dit voor elkaar krijgt. Daarnaast is Jan Minnee dit jaar benoemd als Jong Logistiek Talent 2017, en dat als niet-logisticus… is dat niet out of the box?

Na de pauze worden diverse out of the box oplossingen voor de luchtvracht logistiek besproken door Tony de Wolf van National Air Cargo. Hij zal je laten verbazen met wat er allemaal in de lucht moet worden vervoerd, en de creatieve oplossingen om dit zo goed mogelijk te laten verlopen.

Om jou nog in spanning te houden, hebben wij ook een Mystery Spreker. De mystery speaker is Coen Schlüter van Albert Heijn Online.

Maar, de manier waarop je anderen ziet en met hen communiceert wordt sterk beïnvloed door wie jezelf bent. Jouw achtergrond, cultuur en de manier waarop je over zaken denkt bepalen hoe je dingen ziet en hoort. Dit heeft tevens invloed op jouw eigen gedrag en communicatie. Daarom hebben wij als extra onderdeel van het jaarcongres een workshop georganiseerd die parallel loopt aan spreker 2 en 3. In deze workshop word je je bewust van de invloed van je eigen referentiekader. Vervolgens krijg je een aantal tips om out of the box te denken en daarmee je communicatie te verbeteren.

Wij hopen jou te mogen verwelkomen op 7 oktober 2017 in het Drijvend Paviljoen in Rotterdam.

Geef de eerste reactie