Kansen E-commerce Logistiek

E-commerce groeit in een razendsnel tempo. Consumenten kopen steeds meer online. Wereldwijd werd in 2012 de waarde van de e-commerce-markt geschat op 825 miljard euro, in Nederland op zo’n 9 miljard euro. Eén van de kritische succesfactoren bij internetverkoop is de logistiek. Want hoe zorgen we ervoor dat die steeds grotere stroom internetbestellingen op de juiste wijze bij de klant terecht komt? Internetlogistiek vraagt om een andere werkwijze dan de traditionele logistiek, denk aan “voor 22.00 uur besteld, morgen in huis”. Het logistieke proces is niet alleen maar een operationeel ‘dingetje’, maar van groot strategisch belang voor webwinkels.

De consument wordt steeds kritischer. Die wil niet een hele dag thuis op aflevering van het bestelde wachten, maar verwacht maatwerk. Vervoerders en webwinkels die daarop goed kunnen inspelen, bouwen zo een grote voorsprong op.

 

E-commerce logistiek is een groeimarkt en zal de komende jaren ook tot grote investeringen leiden. Door de strategische ligging is Zuidwest-Nederland, en meer specifiek ook de regio Roosendaal, interessant voor vestigingen van zowel nationale als internationale distributiecentra.  

 

Tijden het Rode Loper Event Roosendaal organiseert de Kamer van Koophandel Zuidwest-Nederland een lezing over het boeiende onderwerp E-commerce en logistiek.

 

Datum:                  woensdag 15 mei van 18.00 tot 18.45 uur

Locatie:                 St. Jan, Markt 2, 4701 PE Roosendaal

 

Onderwerpen tijdens deze lezing zijn:

  • Lessen en successen van e-commerce logistiek in Zuidwest-Nederland door Nicolaas Waaning, Senior Consultant Buck Consulting International
  • Visie DHL op Internet Logistiek door Hans Dijkzeul, Director Marketing & Sales  Selektvracht/DHL

 

Voor meer informatie en aanmelden gaat u naar  http://www.rodeloper-event.nl/lezingen.

Geef de eerste reactie