Logistiek Manager van het Jaar

Op 11 april vindt de 13e editie plaats van Logistiek Manager van het Jaar met als thema: ‘grensoverschrijdend’. De finalisten zullen het podium betreden om te strijden voor de titel Logistiek Manager van het Jaar en Jong Logistiek Talent. Wie wordt het boegbeeld voor de branche?

Naast de verkiezing worden er diversen break-out sessies georganiseerd in samenwerking met Evofenedex en partners. Dit programma wordt zo snel mogelijk bekend gemaakt.

Thema: Grensoverschrijdend
Vandaag de dag is grensoverschrijdend de norm: in techniek, in organisatie en mens. De moeilijkheid zit in het bewaren van een evenwichtige balans tussen deze drie grootheden. Vaak werken modernistische systemen niet doordat mens en organisatie onvoldoende toegerust zijn om hier effectief mee om te gaan. Of worden goedbedoelde organisatiewijzingen een fiasco vanwege gebrek aan ondersteunende techniek en participerende mens.

De mens is vaak een doorslaggevende factor, maar zeker in deze grensoverschrijdende wereld komt die factor mens onder druk te staan. Nieuwe rollen vragen om nieuwe kennis, een andere houding en ander gedrag. En dat is zeker binnen het logistieke domein niet eenvoudig te realiseren.
Flexibiliteit, aanpassingsvermogen, veranderingsgezindheid, omgaan met nieuwe normen en waarden, en ethische kaders.

Programma
12.30 uur Ontvangst
13.00 uur Welkom door dagvoorzitter en aansluitend Stefan Kleijngeld, voorzitter JLN
13.35 uur Presentatie kandidaten LMvhJ (pitches)
13.55 uur Presentatie kandidaten JLTvhJ (pitches)
14.20 uur Break out sessies 1e ronde
15.15 uur Pauze en Plazabezoek
15.45 uur Break out sessie 2e ronde
16.30 uur Korte pauze en Plazabezoek
17.00 uur Keynote
17.30 uur Bekendmaking winnaars LMvhJ en JLTvhJ
18.00 uur Netwerkborrel
19.00 uur Vertrek gasten

Uitgelicht in sessie rond 1;
E. robuust plannen: machine en mens – Bas van Bree, TKI Dinalog
Een op de drie vrachtauto’s rijdt leeg rond en we staan ook nog eens de helft van de tijd stil. In de logistiek is grote behoefte aan het maken van robuuste transport plannen. Maar hoe bereik je bijvoorbeeld efficiënte routes met betrouwbare aflevertijden? Of hoe kom je tot betere samenwerking in de keten om nog hogere belading te realiseren? In deze sessie komen ontwikkelingen aan bod die kunnen bijdragen aan robuuste plannen. Tegelijkertijd willen we ook in gesprek waar het beter kan en waar de grootste uitdagingen liggen.

Bekijk hier de finalisten. Voor meer informatie klik hier.

Geef de eerste reactie