Logistiek Vastgoed Nederland Congres 2018

Gamechangers schudden de logistiek op!
Op dinsdag 21 februari 2018 vindt in Roosendaal voor de derde keer het Logistiek Vastgoed Nederland Congres plaats. Hét event voor vragers en aanbieders van logistiek vastgoed!

Onder leiding van dagvoorzitter Jeanet van Antwerpen (SADC) hoort u de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van logistiek vastgoed. Aan bod komen onder andere e-commerce, digitalisering, robotisering en circulariteit.

Line-up van topsprekers
Jacques Niederer, burgemeester gemeente Roosendaal
Sven Bertens, JLL
Roderick de la Houssaye, Nedcargo
Jeroen van der Kraats, City Hub
Tijs Derison, Segro Benelux
Gerwin Vos, Delin Capital Asset Management
Coen de Lange, Stockspots
Albert Veenstra, TKI DINALOG
Naomi Landman, Gefco Forwarding Netherlands
Philippe Van der Beken, Goodman Belgium
Uw dagvoorzitter, Jeanet van Antwerpen, SADC

Programma
10:00 uur Ontvangst met koffie en thee
Inleiding door de dagvoorzitter
Jeanet van Antwerpen, CEO Schiphol Area Development Company en voorzitter DGBC-werkgroep Logistiek vastgoed.

Opening
Door Jacques Niederer, burgemeester gemeente Roosendaal en bestuurlijk trekker van CONNECTED West-Brabant.

Excursie logistieke hotspot Roosendaal
De regio West-Brabant is uitgeroepen tot Logistieke Hotspot van het jaar. We beginnen daarom de dag in de praktijk met een bezoek aan Borchwerf II in Roosendaal. Inleiding bezoek door Gerwin Vos, commercieel directeur Delin Capital Asset Management.

12:30 uur Netwerklunch
Marktoverzicht
De vraag naar logistiek vastgoed blijft groeien. Wat zijn de belangrijkste nationale- en internationale trends en ontwikkelingen in de logistieke vastgoedmarkt? Sven Bertens, associate director/head of research van JLL geeft u op deze dag een actueel overzicht. Onderwerpen als hoogbouw, e-commerce en dreiging van overaanbod komen aan bod.

Visie logistieke dienstverlener
Nedcargo investeert volop in duurzaamheid en streven naar een logistieke keten zonder verspilling van o.a. milieu, tijd, geld, talent, voedsel en transport in 2020. Wat zijn de verdere ambities en ontwikkelingen? U hoort het van Roderick de la Houssaye, forwarding en algemeen directeur Nedcargo.

Het leggen van slimme verbindingen
E-commerce verandert de stedelijke distributie ingrijpend. Niet alleen zijn de uitdagingen van de logistieke keten groot, distributeurs zijn ook genoodzaakt om hun modellen aan te passen. Tijdens het gesprek hoort u de nieuwste, innovatieve ontwikkelingen en gaan we o.a. in op stadsdistributie, on demand warehousing, de voordelen van sharing economy en de groei van stedelijk logistiek vastgoed.
Jeroen van der Kraats, directeur en oprichter City Hub
Tijs Derison, directeur Segro Benelux
Coen de Lange, directeur en oprichter Stockspots

Technologie en innovatie in de sector
Robots, big data, Internet of things…Professor Albert Veenstra, wetenschappelijk directeur TKI DINALOG en hoogleraar TU Eindhoven, neemt u mee in de innovatieve en technologische ontwikkelingen in de logistieke sector, welke impact heeft dit voor de sector en het logistiek vastgoed?

Blik op de toekomst
E-commerce, digitalisering, robotisering en circulariteit hebben de bestaande standaarden in logistieke oplossingen doorbroken. De processen zijn veranderd. Wat betekenen deze veranderingen in de toekomst voor het logistiek vastgoed? Hoe kijkt de belegger/ontwikkelaar naar de logistieke vastgoedmarkt? Waar zien zij kansen?
Naomi Landman, managing director Gefco Forwarding Netherlands
Philippe Van der Beken, managing director Goodman Belgium

15:45 uur Wrap-up & netwerkborrel

Geef de eerste reactie