Masterclass Gedragsverandering OBM Logistiek

De noodzaak voor succesvolle realisatie van resultaatverbetering in de logistiek wordt steeds groter. We werken continu aan procesverbetering, aan beter materiaal, IT en andere technische zaken. Alleen, waar zijn we niet in gespecialiseerd? Het veranderen van gedrag. Hoe kunnen we er voor zorgen dat onze medewerkers doen wat ze moeten doen en dit tegelijkertijd ook nog leuk vinden? Of het nu gaat om productiviteit, kwaliteit, verzuim, sales of veiligheid; het gedrag van medewerkers is lang niet altijd in lijn met de wensen van het management.

Nieuwe Methodiek

Tot nu toe ontbrak het echter aan een concrete, praktische én wetenschappelijk bewezen methodiek om hier verandering in te brengen. Organizational Behavior Management (OBM) is een wereldwijd gebruikte, wetenschappelijke methodiek om zowel prestaties als werkplezier aantoonbaar te verhogen en mensen ook nog lol in hun werk te laten hebben. Gedragsverandering staat bij OBM centraal. Immers: Business is Behavior. 

OBM is een methodische aanpak die de focus legt op gedragsbeïnvloeding en uitstekend aansluit bij bestaande organisatieverbeteringsprogramma’s, zoals Lean, Six Sigma, ITIL, etc. OBM is gestoeld op wetenschappelijke fundamenten van meting, analyse en sturing van menselijk gedrag. Deze evidence-based methodiek wordt door diverse Fortune 500 bedrijven in de VS al jarenlang met succes toegepast.

Medewerking TKI Dinalog

TKI Dinalog is erg enthousiast over deze methode die is overgewaaid uit de VS en ziet ook dat OBM bij uitstek geschikt is voor de logistieke sector. Tijdens deze bijeenkomst zullen we ook ingaan op projecten die m.b.v. de Innovatie-expert worden opgestart.

Agenda voor deze bijeenkomst:

Inloop vanaf 12 uur, waarna u gebruik kunt maken van een gratis netwerklunch tot 13 uur. Het programma start om 13:15 uur.

  • Welkom Dennis Siliacus & Pieter Keeris, voorstellen Marius Rietdijk
  • Inventarisatie vraagstukken deelnemers (5 minuten) – over een uur weet u hoe u deze kunt oplossen
  • Hoe krijg je een parkiet in beweging?
  • Basiswetten en het ABC van gedragsverandering
  • Plenaire toepassing ABC-model op gekozen vraagstuk
  • Oefenen in tweetallen met ABC-analyses van eigen vraagstukken

Interesse?

Schrijf u nu in, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Geef er bij aan of u wel of geen gebruik wil maken van de gratis lunch. Meld je aan via onderstaande button of mail naar info@obmnl.com

Praktijkcase OBM verandertraject bij een logistiek dienstverlener

Interview met Marius Rietdijk bij Van Liemd Live RTL Z

Geef de eerste reactie