Material Handling – automatisering van logistieke processen

Het Logistiek Platform ’s-Hertogenbosch heeft (in overleg met Vijfsterren Logistiek) een interessant programma uitgewerkt rond het thema Material Handling – automatisering van logistieke processen. Deze bijeenkomst wordt georganiseerd in nauwe samenwerking met Reesink Logistic Solutions en vindt plaats op woensdag 19 juni van 13.30 uur tot ca. 17.00 uur bij Europe Commercial Refrigeration (ECR-Nederland), Westfields 1210 in Oirschot.

De leden van het Logistiek Platform Oss en het Logistiek Platform Noordoost Brabant (oftewel alle bedrijven die gezamenlijk vallen onder de paraplu van het regionale Vijfsterren Logistiek) zijn van harte welkom om hieraan deel te nemen. Zij kunnen zich aanmelden via bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl

Programma

1. Ontvangst bij ECR Oirschot; ECR is een innovatieve koudespecialist, totaalconceptbouwer en groothandel voor de professionele (NB. dit pand werd in april operationeel opgeleverd, producent van onderdelen voor koelsystemen)

2.Masterclass Material Handling in samenwerking met Vijfsterren Logistiek/ Pieter Keeris.Thema: Welke trends zijn er in de markt die ook het MKB serieus in overweging moet nemen om de stap te zetten naar betaalbare vormen van automatisering in logistieke processen? Zijn er oplossingen die modulair kunnen worden opgebouwd? En welke financiële mogelijkheden dienen zich aan voor het MKB?

3. Presentatie Reesink Logistic Solutions/ directeur Joop Uijlen

  • Welke trends zien zij op basis waarvan zij van een traditionele leverancier van vorkheftrucks een ommezwaai hebben gemaakt naar leverancier van robotachtige gemechaniseerde automatische oplossingen?
  • Welke oplossing is eenvoudig en betaalbaar voor MKB-bedrijven.

4. Presentatie ECR/ Erwin van Dijk

  • Welke problemen had resp. welke kansen zag hij?
  • Voor welke oplossing gekozen, waarom en hoe gefinancierd?
  • Waarom gekozen voor Reesink?

5. Rondleiding + afsluitende netwerkborrel

6. Diner bij Novotel Eindhoven

Het belooft een interessante middag te worden met voldoende ruimte voor het versterken van de onderlinge contacten. Voor leden van onze logistieke platforms en de partners van Vijfsterren Logistiek is deelname – inclusief diner – gratis. Laat wel even weten u erbij bent, zodat we de gastheer ECR op tijd kunnen laten weten hoeveel mensen zij mogen verwachten.

We horen graag vooraf of u erbij bent. Aanmelden kan bij l.sedee@s-hertogenbosch.nl  

Geen lid, maar toch interesse? Stem je vragen dan eerst af via Leo Sedee, l.sedee@s-hertogenbosch.nl

Geef de eerste reactie