MobiliteitsRAI

Milieuzones, PIEK normering, platooning, last mile, LZV… Slechts een aantal van de ontwikkelingen waar het wegtransport mee te maken heeft en die op de eerste editie van de MobiliteitsRAI ruimschoots aan bod komen. Een nieuw platform, dat door een combinatie van vakbeurs en congres, ondernemers, brancheorganisaties en overheden meeneemt in de wereld van en mee laat praten over het wegtransport van vandaag en morgen. De MobiliteitsRAI, een initiatief van RAI Vereniging en RAI Amsterdam, vindt plaats van 19 – 21 oktober in RAI Amsterdam. Ook TKI Dinalog is hier te vinden met een programma in het kennistheater samen met partners TLN en EVOFenedex.

MobiliteitsCongres
Het tweedaagse RAI MobiliteitsCongres biedt een podium aan producenten, gebruikers, beleidsmakers en politici. De toekomst van het wegtransport staat centraal bij diverse seminars, debatten, presentaties en netwerkborrels. In samenwerking met ondernemersvereniging evofenedex organiseert RAI Vereniging de Nationale Bestelauto Summit als onderdeel van het congres. Tijdens deze bijeenkomst wordt de gezamenlijke agenda voor de toekomst opgesteld. Transport en Logistiek Nederland houdt de kick-off voor diverse projecten van TransportLab tijdens het RAI MobiliteitsCongres. Aan de vooravond van de MobiliteitsRAI verzamelt de transportbranche zich voor een Industry Dinner.

Marktleiders in trailerbouw en bestelauto inrichting
De driedaagse vakbeurs van 19 t/m 21 oktober is gericht op licht en zwaar transport en werkplaatsinrichting. Het brede aanbod van trailer- en carrosseriebouwers, inbouw-, ombouw- en werkplaatsproducten en lichte bedrijfswagens biedt genoeg voer voor transportorganisaties, wagenparkbeheerders, koeriers, MKB/ZZP en andere gebruikers .

RAI Carrosserie NL Innovation Award
Aan de vooravond van de MobiliteitsRAI wordt ook de RAI Carrosserie NL Innovation Award uitgereikt. Deze prijs, voorheen de SV Innovation Award, is de jaarlijkse prijs voor innovaties in het wegtransport en wordt ondersteund door ING Lease. Een vakjury beoordeelt de inzendingen op innovativiteit, originaliteit, efficiency, duurzaamheid, marktpotentieel, veiligheid, ergonomie en milieu.

Geef de eerste reactie