Nationaal Tuinbouwcongres

Healthy cities, growing green!

Greenports Nederland ziet grote ontwikkelkansen voor het Nederlandse tuinbouwcluster onder het motto “Feeding and Greening the Megacities”. Het thema van het vierde Nationale Tuinbouwcongres is dan ook “Healthy cities, growing green!”. We hebben voor u een mooi programma samengesteld met sprekers en workshops die inzicht – en hopelijk ook inspiratie – geven met betrekking tot deze kansen, als ook de dilemma’s die daarmee gepaard gaan voor het Nederlandse tuinbouwcluster.

Maakt de Nederlandse tuinbouwproductie een (internationale) schaalsprong en verlegt zij een deel van haar productie richting de megacities van Europa of zet zij in op snellere verduurzaming? Of moet beiden? En heeft de tuinbouw de ruimte en veerkracht om dit te realiseren? Welke bewegingen bepalen het succes van het Nederlandse tuinbouwcluster?

De huidige geopolitieke ontwikkelingen hebben diepe impact op het tuinbouwcluster. Voedselbeschikbaarheid en zelfvoorziening zijn belangrijker dan ooit. Ondertussen is de druk op de fysieke ruimte in Nederland groot en zijn de grenzen van toelaatbare emissies bereikt. Daarnaast moeten er fundamentele keuzes worden gemaakt over inrichting van productiegebieden, waarbij productiemethodes duurzamer moeten zijn met minder impact op het leefklimaat.

De sprekers en workshops tijdens het Nationaal Tuinbouwcongres nemen u mee in de uitdagingen waar de sector voor staat.

Programma Nationaal Tuinbouwcongres

13.00 – 13.30 uur Ontvangst congrespaviljoen Floriade Expo
13.30 – 13.50 uur Welkom door Adri Bom-Lemstra, voorzitter Greenports Nederland
13.50 – 14.20 uur Het Nederlandse tuinbouwperspectief binnen de nieuwe Europese geopolitieke context – Marion Jansen (OECD)
14.20 – 14.50 uur Welke fysieke ruimte is er in NL beschikbaar voor het tuinbouwcluster – Bertram de Rooij (Wageningen UR)
14.50 – 15.15 uur Hoe gaan intensieve productie en duurzaamheid hand in hand – Ondernemers Dirk Aleven (FoodVentures) en Susanne Mosmans (FutureCrops)

15.15 – 15.45 uur Pauze

15.45 – 16.30 uur Workshop ronde 1
16.30 – 17.15 uur Workshop ronde 2
17.15 – 17.30 uur Plenaire afsluiting
17.30 – 18.30 uur Netwerkborrel

Locatie: Floriade Expo

Aanmelden

U kunt zich via deze link aanmelden voor het congres.

Toegang en parkeren

Na aanmelding ontvangt u enkele dagen voor het Nationaal Tuinbouwcongres een toegangsvoucher en parkeerticket voor de Floriade. De toegangsvoucher hoeft u niet uit te printen, deze kunt u laten zien op uw telefoon. De code van de voucher is uniek.

Wij hebben voor u een VIP parkeerplaats beschikbaar, dit betekent dat u mag parkeren op de parkeerplaats Weerwater. Adres is Archerpad 8 in Almere. Deze parkeerplaats is dichtbij de entree van de Floriade (ingang Weerwater), u hoeft dan geen gebruik te maken van de pendelbus.

We zien u graag op 5 oktober!

Geef de eerste reactie