New Venture Finale 2014 – 2015

Donderdag 25 juni strijden de 10 finalisten van New Venture om de hoofdprijs van € 25.000,- en de titel van meest innovatieve start-up van 2015. De twee runner ups verdelen € 10.000,-. Daarnaast reikt Hans Hubers, Directeur Strategie en Innovatie ANWB, een prijs van € 10.000,- uit voor het beste idee op het gebied van duurzame mobiliteit. FME-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink reikt nog eens € 5.000,- uit aan de beste medisch technologische innovatie.

 

De finale van New Venture is de afsluiting van een intensief traject waarin innovatieve start-ups werden begeleid van het eerste idee tot aan een gezond businessmodel. Deelnemers kregen tijdens het programma feedback van consultants en werden uitgebreid ondersteund door coaches uit de top van het Nederlandse bedrijfsleven. De finalisten hebben meer dan 300 teams achter zich gelaten en behoren tot de meest innovatieve start-ups van Nederland. Tussen hen zien we o.a. bedrijven die de potentie hebben om een grote impact te hebben op de problemen binnen de gezondheidszorg en de toekomst van duurzame technologieën. Een jury van gerenommeerde ondernemers en investeerders bepaalt 25 juni wie de winnaars van dit jaar zijn.

 

Programma

• 15.30 u. Ontvangst en deelnemersmarkt waar de finalisten hun product/dienst zullen presenteren

• 16.30 u. Prijsuitreiking onder leiding van dagvoorzitter/spreker Victor van Tol (SnappCar)

• 18.30 u. Afsluiting en netwerkborrel

 

Locatie

ABN AMRO hoofdkantoor, Gustav Mahlerlaan 10, Amsterdam

 

Over New Venture

New Venture is 16 jaar geleden gestart vanuit een initiatief van het ministerie van Economische Zaken en McKinsey & Company om innovatie in Nederland te stimuleren. New Venture wordt gesteund door de overheid en de top van het Nederlandse bedrijfsleven. In de afgelopen 16 jaar zijn 2.000 bedrijven succesvol gestart die hebben deelgenomen aan het programma. Gezamenlijk hebben ze meer dan 20.000 banen gecreëerd en genereren ze meer dan een miljard euro omzet. Voorbeelden van succesvolle alumni zijn Ampelmann, Ephicas, Nightbalance, One Nights Tent, Senz en SnappCar.

 

Overige informatie:

Aanmelden voor de finale op donderdag 25 juni kan via marjolijn@newventure.nl of grandefinalenewventure20142015.entranz.nl.

 

Contact met de finalisten, uiteindelijke winnaar of organisatie kan via Marjolijn Hulshof-van Bilderbeek,

06-432 692 84 of marjolijn@newventure.nl.

Geef de eerste reactie