Ontbijtseminar: E-commerce boost voor logistiek & vastgoed

De impact van E-commerce op de transportsector zal in de toekomst alleen maar toenemen. De afname van B-B volumes en de stijgende B-C volumes veroorzaken enorme logistieke uitdagingen die vragen om een paradigma-shift in deze snel veranderende markt.

Transporteurs experimenteren met verschillende last mile solutions. De verzender betaalt de vervoerder en bepaalt de last mile solutions die aan de uiteindelijke eindklant (de ontvanger) worden geboden. De vraag is echter niet of maar wanneer de ontvanger deze vervoersmogelijkheden gaat bepalen. Jeroen Gehlen van TNT Express gaat nader in op deze vraag en de logistieke uitdagingen die dit met zich meebrengt.

 

Vervolgens vertelt Dries Castelein van CBRE over het rapport ‘The impact of E-Commerce on Logistics Real Estate’. Wat is de invloed van online retailing op de vorm en omvang van bestaand logistiek vastgoed? Wat betekent het voor de toekomst?

  

In de laatste presentatie gaan Mari van Kuijk en Michael Lokerse van Groenewout Consultants verder door op dit onderwerp. Wat doet online sales met logistiek en welke gevolgen heeft dit voor logistiek vastgoed?

In het afgelopen decennium is er een algemeen geaccepteerd beeld ontstaan aan welke specificaties een hoogwaardig distributiecentrum moet voldoen. De vraag is of dit beeld gaat veranderen met de opkomst van E-commerce.  Allerlei oplossingen ten aanzien van de last mile, maar ook een grotere nadruk op orderfullfillment en aanzienlijk kleinere gemiddelde order grootte in de distributiecentra vragen om andere logistieke operaties maar wellicht ook om andere gebouwen. En als dit beeld gaat wijzigen dan stelt dit beleggers voor de vraag waarin te investeren. Juist omdat E-commerce nog volop in ontwikkeling is, is dit een lastige vraag.

 

Afsluitend aan het seminar kunt u een kijkje nemen in de praktijk bij het recent gebouwde Pick up Point van Albert Heijn te Tilburg. Dit is op loopafstand van EnTrada. 

 

Programma:

 

08:00 uur

Ontvangst met ontbijt

08:30 uur

Welkom door Dinalog en HVBM Vastgoed

08:40 uur

Presentaties:

  •  De toekomst van B-C leveringen door Jeroen Gehlen, TNT Express
  • The impact of e-commerce on logistics estate door Dries Castelein, CBRE
  •  Logistiek vastgoed en E-commerce: nieuwe wijn in oude zakken? door Mari van Kuijk en Michael Lokerse, Groenewout

09:30 uur

Discussie o.l.v. Harry van den Hoff, Dinalog

10:00 uur

Rondleiding Pick Up Point Albert Heijn

10:45 uur

Koffie/thee napraten  

 

Locatie: 

En Trada – Ellen Parkhurststraat 1 – Tilburg  

 

Aanmelden 

Aanmelden voor dit seminar  doet u met uw myDinalog account. Heeft u nog geen account dan kunt u deze aanmaken, dit kost maximaal 2 minuten van uw tijd en kan via onderstaande aanmeld button. Met deze account kunt u zich in de toekomst aanmelden voor alle door Dinalog georganiseerde evenementen. En vergeet de account niet te activeren

 

  

 

Geef de eerste reactie