Risico’s voorkomen door slim gebruik van data

Schades, diefstal en ongelukken: iedereen vindt ze vervelend en ze gebeuren elke dag weer. Een deel van de financiële risico’s kan keurig worden afgedekt door verzekeringen, maar de gevolgschade voor klanten, planners en chauffeurs blijft meestal onzichtbaar maar is vaak minstens zo groot.

Het Logistics & Fintech programma organiseert op donderdag 14 december een werksessie “Risico’s voorkomen door slim gebruik van data”. Robbert Schrijver (IBM) en Tom van Staveren (Peter Appel Transport) geven beide een inleiding. Samen met hen en andere logistieke dienstverleners, verzekeraars, banken en fintech partijen gaan we die middag aan de slag met de vraag hoe risico’s te voorkomen door slimmer gebruik te maken van data. Deze werksessie volgt op onze roundtable in mei waar experts over verbeteringen in verzekeringen van transportvoertuigen en lading spraken. Daar bleken besparingen mogelijk te zijn door beschikbare data pro-actief te gebruiken voor risicomanagement. We nodigen u uit voor deze verdiepingsslag, waar de focus ligt op (gevolg)schade door onder meer diefstal, insluipers en rijgedrag.

Agenda
• Introductie met inspirerende case van IBM door Robbert Schrijver.

• Tom van Staveren van Peter Appel Transport gaat in op risicoklassen en types in de logistieke sector.

• Actief aan het werk rond de vraag ‘hoe kan slimmer gebruik van data helpen om risico’s rond (gevolg)schade, diefstal en rijgedrag te voorkomen?’.

• Deelnemers en sprekers werken samen aan een business model canvas en bespreken learnings.

• Na presentatie van de ideeën wordt de middag afgesloten met een netwerkdiner.

Wilt u hierbij zijn? Meld u dan nu aan en krijg praktische handvatten om de toekomst van uw bedrijf vorm te geven. Deze bijeenkomst is alleen voor genodigden en plaatsen zijn beperkt. We horen daarom graag snel of u erbij kunt zijn.

 

Geef de eerste reactie