Samenwerking in Service Logistiek: Amsterdam

Op een zestal locaties in Nederland worden informatiebijeenkomsten georganiseerd bedoeld om geïnteresseerde bedrijven te enthousiasmeren over kansen door samenwerken in Service Logistiek, succesverhalen te tonen en om een dialoog te hebben over voorwaarden voor succesvolle samenwerking. Deelnemers die interesse hebben om de haalbaarheid van een potentieel nieuw samenwerkingsverband te verkennen, informeren we graag over vervolgstappen. De eerste bijeenkomst zal plaats vinden in Amsterdam.

Rondleiding Nedtrain

Voorafgaand aan de bijeenkomst kunt u om 14:00 deelnemen aan de rondleiding in het onderhoudsbedrijf Watergraafsmeer. Dit is het nieuwste onderhoudsbedrijf van NedTrain, geopend in november 2007. De werkplaats is bijna 250 meter lang en is 50 meter breed en is speciaal gebouwd voor het onderhoud aan hogesnelheidstreinen. In de toekomst onderhoudt NedTrain hier de hogesnelheidstreinen die op de HSL gaan rijden. De hal is voorzien van de nieuwste technieken zoals:

• hangende bordessen naast de trein;
• er kan spanning geschakeld worden op verschillende voltages;
• een tandem- kuilwielenbank waar 2 assen tegelijkertijd kunnen worden afgedraaid

De onderdelen uit het magazijn worden met robots naar de monteurs bij de trein gebracht. De werkplaats is het grootste kunststofgebouw van Europa. Het onderhoud van de treinen vindt in dit onderhoudsbedrijf met name in de nacht plaats. De aansturing en uitvoering van het onderhoud gebeurt door een klein team van enthousiaste professionals.

Geef de eerste reactie