Seminar Logistiek: Groeien met samenwerking

Samenwerken kan voor ondernemers in de logistiek leiden tot flinke kostenbesparingen en zelfs tot bedrijfsgroei. Voor MKB’ers die actief zijn in de logistiek organiseert TNO het Summer Seminar Logistiek ‘Groeien met samenwerking’ op 30 juli in Delft.

 

Tijdens het seminar komen aan de hand van praktijkvoorbeelden onderwerpen aan bod als transportallianties tussen ondernemingen en City Logistiek. Het gaat niet alleen om de succesverhalen. De minder geslaagde samenwerkingsprojecten zijn minstens zo instructief en ook die komen aan bod. Experts van TNO tonen bovendien aan de deelnemers hoe zij de kennis die zij op het seminar hebben opgedaan in hun eigen bedrijf kunnen toepassen.

 

DEELNAME

Deelname aan het seminar staat open voor alle MKB-bedrijven in de branche van de logistiek zoals vervoerders, verladers, warehousing en de groothandel. Op het programma staan inleidingen, die laten zien hoe ondernemers een strategie kunnen ontwikkelen die aansluit bij de trend tot samenwerking en hoe zij gebruik kunnen maken van technische en andere kennis om te groeien en te innoveren.

 

PROGRAMMA

  • Inleiding
  • Visie op logistiek
  • Logistieke strategiebepaling
  • Samenwerkingssuccessen
  • ‘Aan de slag met’ werksessies:

Samenwerking in logistiek: Synchromodaliteit (Albert Veenstra)

Samenwerking in logistiek: City Logistiek (Hans Quak)

Samenwerking in logistiek: Transportallianties in het MKB (Robbert Janssen)

  • En hoe nu verder? Handvatten om zelf aan de slag te gaan.

 

De Summer Seminar Logistiek vindt plaats in Delft, Van Mourik Broekmanweg 6. Voor deelname aan het Summer Seminar Logistiek ‘Groeien met samenwerking’ vraagt TNO geen financiële bijdrage. Wel vragen wij een actieve bijdrage van de ondernemer door vooraf na te denken over zijn ambities. Middels een kleine vragenlijst geeft de ondernemer zijn huidige status en ambitie weer. Daarbij geeft hij aan waar hij wil staan over 5 jaar en hoe hij dat denkt te bereiken. Het programma begint om 12.00 uur met een inlooplunch en eindigt met een borrel.

 

> lees meer en meld u aan

Geef de eerste reactie