SLF themabijeenkomst: Betere materieelbeschikbaarheid door data analyse

Op 8 februari is het SLF te gast bij Alstom Group in Ridderkerk voor een themabijeenkomst; Betere materieelbeschikbaarheid door data analyse.

Hedendaags en toekomstig railvoertuigmaterieel van Alstom is uitgerust met monitoring systemen zg ‘TrainTracer’. Deze produceren real-time data waarmee op afstand de conditie van de voertuigsystemen wordt bijgehouden. Hierdoor komt veel data beschikbaar waarmee kan het onderhoud veel beter kan worden gepland en neemt de materieelbeschikbaarheid toe. Daarnaast komt meer en meer real-time baanvakgebonden data beschikbaar. Combinatie van beiden: data van zowel de voertuigen als van het baanvak leidt tot innovaties in voertuigonderhoud en voertuigplanning.

Alstom neemt ons in deze themamiddag mee in recente voertuiginnovaties. Deze hebben grote impact op de materieelbeschikbaarheid en daarmee op de toekomstige materieelproductiviteit.

Programma
13.00 inloop met koffie
13.30 Opening en mededelingen door SLF
13.45 Introductie Alstom Group
13.55 ‘Verbeteren van materieelbeschikbaarheid vanuit analyse van real-time data’, Bert Passchier, Sales Director Services Alstom Group
14.30 Trends en ontwikkelingen aangaande openbaar vervoer vanuit onderhoudsperspectief
15:00 Pauze
15:20 Rondleiding in groepen
16:15 Discussie
17.00 Netwerkborrel

Geïnteresseerd in deze bijeenkomst? Neem zo spoedig mogelijk contact op via 0346-581650 of stuur een bericht naar info@servicelogisticsforum.nl.

Geef de eerste reactie