SmartPort Summit 2023

De Rotterdamse haven streeft ernaar in 2030 een CO2-reductie van 55% te realiseren en in 2050 volledig CO2-neutraal te zijn. Om de meest duurzame haven van de wereld te worden, is de transitie van een lineaire naar een circulaire economie van belang.

Wat gaan we doen?
Tijdens de SmartPort Summit gaan we aan de slag met het omzetten van abstracte ambities naar concrete kansen en acties voor de Rotterdamse haven. Wij zorgen ervoor dat jij met een nieuw perspectief de deur uit gaat en wordt geïnspireerd door actuele, circulaire praktijkvoorbeelden uit de Rotterdamse haven.

Laat je daarnaast inspireren door twee interessante sprekers: prof.dr. Michael Braungart, circulair expert en mede-grondlegger van het ‘Cradle-to-cradle’ concept spreekt over zijn visie. Daarnaast geeft Roy op het Veld, journalist en toonaangevende auteur ons inzicht in de complexiteit van het klimaatvraagstuk, de invloed van geopolitieke ontwikkelingen en het effect daarvan op de samenleving en het bedrijfsleven. Uiteraard is er genoeg ruimte om bij te praten met oude bekenden en nieuwe contacten te ontmoeten.

Opschaling naar een volledig circulaire haven
In de Rotterdamse haven zijn al veel initiatieven op het gebied van circulariteit, bijvoorbeeld in de maritieme maakindustrie, de grondstoffentransitie en in de logistieke sector. Maar wat is er nu écht nodig voor opschaling naar een volledig circulaire haven? Waar moet Rotterdam zich op richten? Wat zijn de kansen en uitdagingen? En welke kennis ontbreekt er nog? Genoeg vragen om tijdens de SmartPort Summit mee aan de slag te gaan!

Kortom, dit wil je niet missen. Op deze website vind je alle informatie over dit event, het programma en de partners. Jij bent er toch ook bij? Meld je kosteloos aan en wij zien je graag op donderdag 23 november in Rotterdam Ahoy!

Van abstracte ambities naar concrete kansen
Schrijf je in voor het ochtend- en middagprogramma of alleen voor het middagprogramma. Altijd al meer willen weten over de SmartPort projecten? Neem dan zeker ook deel aan het ochtendprogramma!

Ochtendprogramma
09:30 – 10:00 uur Ontvangst en tijd voor koffie
10:00 – 12:00 uur Kennissessies onderzoeksprojecten KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE OVER DE KENNISSESSIES

Middagprogramma
Klik hier voor het middagprogramma

Geef de eerste reactie