Spark! – Living Lab Ideation Event

Benieuwd naar recente ontwikkelen en innovaties in supply chain logistics? Nieuwsgierig naar de electronic Bill of Lading, BlockCert of Conditioned Goods cases?

Graag introduceren wij het Spark! – Living Lab Ideation Event. Dit online-evenement organiseren wij op woensdag 27 januari 2021. Het evenement zal om 09:00 starten en tot maximaal 12:15 duren.

Vanuit het Spark! Consortium realiseren wij ons dat het voor veel organisaties een onrustige tijd is geweest. Logistieke ketens kwamen na heftige verstoringen weer geleidelijk op gang. Real-time en accurate datadeling in supply chains kan de impact van verstoringen zoals het coronavirus verminderen wanneer bedrijven op basis van deze data snel en accuraat kunnen inspelen op veranderende situaties. Een open, neutraal platform waarover de data veilig wordt gedeeld in de ketens biedt oplossingen voor de nabije toekomst. Met name Blockchain (DLT) en Internet of Things zijn bouwstenen voor een dergelijk platform. Momenteel werken we met Spark! aan een toepassing voor de genoemde keten van beschermingsmiddelen en verwachten we voor de zomer de resultaten te kunnen presenteren. Deze oplossing kan dan ook door andere ketens worden geïmplementeerd. Dit soort concrete ideeën willen we tijdens het event verzamelen.

Het doel van dit evenement is het organiseren van een workshop, waarin uw organisatie in samenwerking met andere deelnemers, verkent waar de grootste vraagstukken en uitdagingen liggen op het gebied van supply chain logistics. Aan de hand van de meest voorkomende uitdagingen gaan we aan de slag om jullie ideeën vorm te geven, met als doel deze als use-case in te brengen in ons Living Lab, ten einde deze te analyseren, realiseren en te toetsen in realistische setting.

Gedurende dit event introduceren wij ook de bestaande initiatieven binnen het Spark! Living Lab, waaronder een showcase van de Bier-game-tool. Hierin wordt de logistieke complexiteit rondom een bier-productie-proces in jouw handen gelegd, en ervaar je hoe je een zo goed mogelijk resultaat kunt neerzetten door slim samen te werken met jouw ketenpartners. Tevens kun je presentaties van onze betrokken PhD-studenten van TU Delft verwachten, die zich richten op verschillende blockchain en supply-chain gerelateerde vraagstukken.

 

Bekijk de agenda: https://sparklivinglab.nl/spark-live-event-27-januari-2021/

Geef de eerste reactie