Studiereis Topsector Logistiek naar ITF Summit 2016

Connekt organiseert in samenwerking met TLN vanuit de actielijn Buitenlandpromotie voor de tweede keer een studiereis voor de Topsector Logistiek. In mei 2015 ging men naar München. In mei 2016 gaat de reis naar de ITF Summit 2016 in Leipzig.

Het International Transport Forum (ITF) werkt aan slim, duurzaam en sociaal transport. Op de website staat de missie van ITF als volgt verwoord: “ITF works for transport policies that improve peoples’ lives. Our mission is to foster a deeper understanding of the role of transport in economic growth, environmental sustainability and social inclusion and to raise the public profile of transport policy.”

Met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu organiseerde Connekt op 25 augustus een Ronde Tafel gesprek met de Secretaris Generaal van het ITF, José Viegas. De thema’s die centraal stonden waren de Topsector Logistiek, Lean and Green en de zelfrijdende auto. Connekt en ITF hebben tijdens deze bijeenkomst afgesproken om intensiever te gaan samenwerken.

Connekt neemt van 18 t/m 20 mei 2016 weer samen met het Ministerie van Infrastructuur en Milieu deel aan de ITF Summit 2016 in Leipzig met als thema ‘Green and Inclusive Transport’.

De studiereis voor de Topsector Logistiek is gepland van 17 t/m 19 mei 2016. Heeft u interesse om deel te nemen aan de studiereis? Neem dan contact op met Jonneke van de Kamp via vandekamp@connekt.nl .

Geef de eerste reactie