Supply Chain Finance

Global Student Challange – Global Final Week 2018

Na een spectaculaire week vol met bedrijfsbezoeken, netwerkmomenten en teambuilding activiteiten tijdens de Global Final, was de Award Ceremony het hoogtepunt van de week. The Fresh Print van McGill University uit Canada heeft met overtuiging de internationale wedstrijd gewonnen. Voor het eerst werden de twee tracks: The Cool Connection (TCC) en The Fresh Connection (TFC), gecombineerd, waardoor alle teams werden uitgedaagd met drie rondes in beide simulaties waardoor men zich moest bewijzen op zowel het gebied van Supply Chain Management als Supply Chain Finance.

Het Canadese team, bestaande uit voltijd master studenten, wisten zich in januari te plaatsen als de nummer 1 uit de Noord- en Zuid Amerika Regio. Het team vocht zich in de derde ronde van The Fresh Connection naar de eerste plaats op de helft van de competitie. Na een felle strijd in The Cool Connection track slaagde het team van de McGill Universiteit erin om de kroon en €10.000 te winnen.

Team Nameless Four van het Indian Institute of Management Lucknow hebben de tweede plaats kunnen bemachtigen en een prijs van €6.000 mee naar huis kunnen nemen. De derde plaats, gekeken naar The Fresh Connection en The Cool Connection samen, was gelijkspel tussen team Sparkling Lint van Cal Poly Pomona uit Amerika en team Handpoli van University of Sao Paulo (USP) uit Brazilië. Uiteindelijk nam team Handpoli plaats op het podium om de prijs van €4.000 in ontvangst te nemen.

De Global Final week was het perfecte platform voor studenten en docenten uit 18 landen met 23 verschillende nationaliteiten om te netwerken, van elkaars culturen te leren en om een onvergetelijke ervaring mee naar huis te nemen. Activiteiten voor studenten, workshops voor docenten, bedrijfsbezoeken aan Heineken, Scania, en de Bloemenveiling in Aalsmeer, als ook een rondvaart in de haven van Rotterdam en meer waren onderdeel van de Global Final week gehost door Windesheim in Zwolle.

Dit jaar is de Global Final uitgebreid en werden er meerdere nieuwe concepten gelanceerd. Voor de eerste keer is er een Global Village opgezet op de campus van Windesheim, waarin alle 27 teams werden ondergebracht. De Global Village was een enorm succes, omdat deze volop mogelijkheden tot interactie bood waardoor er nieuwe vriendschappen konden gevormd en daarmee tevens een internationaal netwerk!

Ook voor het eerst dit jaar had The Talent Connection top bedrijven uitgenodigd die op zoek zijn naar nieuw talent. The Talent Connection is verantwoordelijk voor het talenten programma van de Global Student Challenge. Eén van de belangrijkste doelen van de Global Student Challenge is om een brug te slaan tussen studenten die zoeken naar carrièrekansen en bedrijven die zoeken naar top talent. Windesheim en de Global Student Challenge ontvingen met trots bedrijven met een grote internationale aanwezigheid zoals Amgen, KPMG, Heineken, VMI, Henkel, PwC, Buck Consultancy International (BCI), DS Smith, Friesland Campina, Arrow Electronics en ASML. Deze bedrijven waren aanwezig om nieuwe talenten te werven in samenwerking met The Talent Connection en hebben de studenten uitgebreid in actie kunnen zien.

Blijf op de hoogte door de Global Student Challenge te volgen op Facebook en Instagram voor het laatste nieuws!

Geef de eerste reactie