Het kan weer! – Kom naar de Multimodaal Transport Expo 2022

Dit jaar heeft de Topsector Logistiek en TKI Dinalog als kennispartner van de Multimodaal Transport Expo een grote rol op de beurs. U vindt ons op allerlei verschillende plekken op de beurs. Lees snel verder om te zien waar.

Komt u ook naar de Multimodaal Transport Expo? Als kennispartner heeft de Topsector en TKI Dinalog dit jaar een grote rol op de beurs. Ontmoet ons in de verschillende kennispaviljoens, bij workshops en kom kennis uitwisselen met vakgenoten in onze eigen stand (5.102). Hier kunt u meer te weten komen over onder andere; Bouwlogistiek, Modal Shift, Carbon Footprinting en Joint Corridors Off Road. Leuk om u eindelijk weer te ontmoeten!

Mainstage

10.00 – 10.30 uur Leo Kemps en Wando Boevé

Tijdens Multimodaal Transport Expo gaan Leo Kemps en Wando Boevé met redacteur Bart Pals in gesprek over de nut en noodzaak van samenwerken in de regio. Wando Boevé is voorzitter stuurgroep Multimodale Corridors en lid topteam Topsector Logistiek

Kennispaviljoen

De kennispaviljoens wilt u niet missen! De Topsector Logistiek vindt neemt onder andere deel aan de volgende sessies:

  • 12:55 – 13:20: Bouwlogistiek

Bouwlogistiek is één van de belangrijkste stadslogistieke stromen in Nederland. Het aantal inwoners in Nederlandse steden groeit en steden worden geconfronteerd met een stevige bouwopgave. De toelevering aan bouwprojecten is een complexe aaneenschakeling van veel direct en indirect betrokken partijen. De bouwsector heeft daardoor een substantieel aandeel in de CO2-uitstoot en andere negatieve effecten van het goederenvervoer binnen steden. Welke slimme oplossingen zijn er? Hoe gaat het met de Eindhovense BouwHub?

Aan tafel: Niels Sneek (TKI Dinalog), Sten Camps (SmartwayZ). Moderator: Arie van Dijk

  • 10:35 – 11:00: (Joint) Corridors

Joint Corridors verbinden de zeehavens met het achterland door middel van gecombineerd transport over water, spoor en weg. In het kennispaviljoen gaan de deelnemers in gesprek over de nut en noodzaak van deze corridors en hoe deze bijdragen aan verduurzaming van de keten.

Aan tafel: Dominique Vercauteren (Port of Antwerp), Frans van den Boomen (LCB), Jan Blomme (Gewestelijk Havencommissaris), Fred Compeer (Lineage/Kloosterboer).

Workshops

Er zijn drie workshopruimtes op de beursvloer. Dit is een greep uit het aanbod.

  • 11.00 – 11.25 uur Logistiek van de Toekomst – Bas van Bree

Welke transities hebben invloed op de logistiek van de toekomst, daar gaan we op in tijdens deze sessie. Leiden de huidige verstoringen in de keten bijvoorbeeld tot herinrichting van logistieke netwerken? In welke mate kan digitalisering en automatisering bijdragen aan aansturing van robuustere ketens? Het punt op de horizon is dat ketens meer en meer met elkaar verbonden en zelfsturend zijn, maar hoe ziet de weg daar naartoe uit en welke stappen kunt u nu al zetten? Daarover informeren we u.

  • 12.30 – 12.55 uur You’ve got freight – een serious game over synchromodaliteit

In het spel You’ve Got Freight duiken spelers in de rol van logistiek dienstverlener en krijgen zij de verantwoordelijkheid voor het transport van containers van een haven naar het achterland. De containers verschillen van herkomst en bestemmingen en worden vervoerd via verschillende vervoerssoorten en via overslagpunten.

  • 14.00 – 14.25 uur: Toewijzen van CO2, wat kan ik ermee?

De logistieke sector heeft een groot aandeel in de CO2-uitstoot en speelt daardoor een sleutelrol in het toewijzen en delen van deze uitstoot in de gehele keten. Carbon Footprinting helpt de relatie te bepalen tussen een activiteit en de bijdrage aan de CO2-uitstoot: het laat zien hoe “CO2-effectief” iets is. Dat CO2 belast gaat worden is onomkeerbaar. En dat krijgt een steeds grotere invloed op de resultaten. Meten is weten, en dan is de volgende stap om systematisch de CO2-uitstoot van die activiteit terug te brengen. Tijdens de workshop vertelt Leon Simons van Topsector Logistiek over alle mogelijkheden en ontwikkelingen rondom Carbon Footprinting

  • 16.00 – 16.25 uur: Bulkstromen over water

Het wegvervoer is voor bedrijven de modaliteit waarmee goederen worden vervoerd. Er zijn ook andere mogelijkheden om goederen te vervoeren, zo biedt transport over water grote voordelen voor het vervoeren van vrijwel alle producten. Het is betrouwbaar, betaalbaar, efficiënt en geeft een forse CO2-reductie. Miranda Volker zal tijdens de workshop in gaan op succesvolle modal shift voorbeelden van partijen die hun goederen hebben laten shiften van weg naar water.

Over de Multimodaal Transport Expo 2022

Multimodaal Transport Expo 2022 vormt op 21 april dé netwerkhub voor de transport en logistieke sector. Hier vindt u ons, samen met meer dan 850 transport- en logistieke bedrijven uit de Nederlandse en Vlaamse markt. De beursvloer is open vanaf 09.00 uur.

Klik hier om je aan te melden. 

Combineer je bezoek aan Multimodaal Transport Expo 2022 met het Agri en Food Congres 2022.

Geef de eerste reactie